Adıyaman Merkez Kayatepe Köyü İlkokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Sosyal Sorumluluk çerçevesinde atıklardan objeler oluşturarak başarılı bir projeye imza attılar.
Kayatepe İlkokulu öğrencilerinin geri dönüşümden yaptıkları eserlerin sergisinin açılışını yaptı. Açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, projenin mimarları Banu Uğural, Alican Okan, Arzu Sarak, öğrenciler ve köylüler katıldı.
Serginin açılışında konuşan projenin mimarı Banu Uğural, doğayı çok sevdiğini ve kendini tamamen doğaya adadığını belirterek, “Doğayı çok sevdiğim için çöplerimiz ve atıklarımız beni çok rahatsız etmeye başladı. Doğayı kirleten atıkların bir çöp olmadığını kanıtlamak için Kayatepeli öğrencilerimizle birlikte bir atölye çalışması yaparak atıklardan çeşitli objeler oluşturduk” dedi.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle böyle önemli bir projede yer almanın sevindirici olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “Bu projenin iki önemi var. Birincisi, günlük çöpe attığımız atıkların tekrar geri dönüşümünü sağlamış oluyoruz. Bununla çocuklarımızın bilinçaltına israfın ne kadar yanlış olduğunu yerleştiriyoruz. Bir diğeri ise, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak bölge oda başkanlarıyla birlikte ‘İş Birliği Güç Birliği’ adı altında önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bugün açılışını yapacağımız projeyle de çocuklarımız geri dönüşümden yaptıkları objeleri bir şeye benzeterek yeni bir icat çıkartmakta ve farkındalık oluşturmaktadırlar. Bu çocuklarımızın bugün için yaptıkları şeyler belki küçük görülebilir ama ülkemizin yarınlarının katma değerine çok önemli şeyler sunacaklardır” dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ise, böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için AB Türkiye Delegasyonunu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Kayatepeli öğrencileri tebrik etti.
Öğrencilerin hem bölgelerine hem de köylerine örnek olacak bir proje ortaya koyduklarını belirten Vali Demirtaş, “Bu gerçekten çok güzel ve bir farkındalık oluşturulmuş. Bu proje ile çevreye karşı duyarlılık ve çevre kirliliğin önüne geçilmiş oluyor. Bir diğeri ise, geri dönüşümle beraber yeni bir gelir elde edilerek atıklar tekrardan milli ekonomiye kazandırılmış oluyor” dedi
Kayatepeli Köylülere bir de müjde veren Vali Mahmut Demirtaş, “Bu yıl Kayatepe Köyümüzün alt yapı eksikliklerini gidererek, kanalizasyon sistemini yapacağız. Bu iş için 1 Milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. 10 Nisan’da ihalesini yapacağız. Bu yatırımın da Kayatepeli köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından, Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Kayatepe Köyü öğrencilerinin atıkları kullanarak yaptıkları objelerin yer aldığı sergiyi gezdi.