Barınakta yaşananların insanlık ayıbı olduğunu söyleyen Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, “Dün sabah Almanya’daki hayvan derneklerinden gelen ihbar üzerine barınağa gittiğimizde gördüklerimize inanamadık. Hayvanlar açlıktan birbirlerini parçalamış. Küçük köpekler ise dışkılarını yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor” dedi.Yanlarında getirdikleri mamaları hayvanlara verdiklerini anlatan Ünsal, “Küpeli köpekleri bile turizmciler şikâyetçi oluyor diye barınakta hapis tutuyorlar. Açlığa dayanamayan bir köpek kollarımızda hayata gözlerini yumdu. Burası barınak değil, Nazi kampı gibi inşa edilmiş. Barınakta tek bir görevli var. Zaten o da uyku sersemi bizi karşıladı. Köpeklerin suyu bile yoktu” diye konuştu.

HAYVANLARI KURTARIN

Barınaktaki ölmek üzere olan bazı köpekleri kurtardıktan sonra Manavgat Belediyesi’ne gittiklerini kaydeden Ünsal şöyle dedi: “Başkanı görmek istedik ama ulaşamadık. Bizimle görüşen başka bir yetkili sorunun çözüleceği garantisini verdi ancak biz inanmıyoruz. Tekrar söylüyorum; bu bir insanlık ayıbıdır. Derhal yetkili kurumlar bu rezalete el atmalı ve diğer hayvanların kurtarılmasını sağlamalıdır.BARINAKTA İNCELEME BAŞLATTIK

Manavgat Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Barındırma Merkezi’nde yaşananlara ilişkin Hürriyet muhabirine konuşan Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara ilişkin inceleme başlattıklarını söyledi.

EKSİK OLABİLİR
“İhmal yok ancak eksiklerimiz olabilir” diyen Şimşek, şöyle konuştu: “4 hayvan sever arkadaşımız durumu bana izah etti. Ben kendilerini saygıyla karşıladım. Ayrıca ilgili birimlere talimat vererek eksiklerin giderilmesi konusunda gereğinin yapılmasını istedim. Biz hayvanlar konusunda son derece hassas bir belediyeyiyiz. Tabi bizim de sıkıntılarımız var.”

ARADA KALDIK
“Burası turizm bölgesi. 250 bin yatağın olduğu bir bölge. Köpekleri salsanız turizmci şikâyet ediyor, salmasanız hayvan severler tepki gösteriyor. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Ne yapacağımızı şaşırdık. Biz asla bu tür görüntülerin yaşanmasını istemeyiz. Dediğim gibi; konuşu inceletiyorum. Hayvan severlerin içi rahat olsun.”  

Kaynak: Hürriyet