Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Batı Afrika’da Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğradı. Gemiyi ele geçiren deniz haydutları M/T Puli adlı tankerin mürettebatından 6 Türk denizciyi kaçırdı. 
Kaptanoğlu Denizcilik’e ait Malta bayraklı 148 metre boyundaki M/T Puli adlı tanker Nijerya açıklarında seyir halindeyken bugün Türkiye saati ile saat 04:00 sularında korsan saldırısına uğradı. Deniz Haber Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre, Deniz haydutları M/T Puli adlı tankerdeki aralarında kaptanların da bulunduğu 6 Türk denizciyi kaçırdı.



M/T Puli’de bulunan ve deniz haydutları tarafından kaçırılan mürettebatın kimlikleri şu şekilde: İlkay Olgun (Kaptan), Haluk Buran (2.Kaptan), Furkan Topçu (3.Kaptan), Mehmet Babacan ( Baş Makinist), Şükrü Dömbek (Elektrik) ve Eray Falay (Usta Gemici).

‘İLK KEZ GEMİ DEĞİL DENİZCİLER KAÇIRILDI’


Ülgener Hukuk Bürosu’ndan Avukat Dr. M.Fehmi Ülgener imzasıyla yapılan açıklamada tankerin korsan saldırısına uğradığı ve tankerdeki 6 mürettebatın kaçırıldığı açıklanırken, korsanların elinde bulunan Türk denizcilerin sağlık durumunun iyi olduğu, M/T Puli adlı tankerinde emniyetli bir şekilde seyrine devam ettiği belirtildi. NTV’ye konuşan Ülgener, “Nerede bulunduklarına dair bir bilginiz var mı?” sorusu üzerinde, “Bölgede olduklarını tahmin ediyoruz. Bundan önceki korsanlık eylemleri Afrika’nın doğu tarafında, Somali ve çevresindeydi. Çoğunlukla gemi kaçırıldı. Bu seferki eylem batı tarafında ve doğrudan mürettebat kaçırıldı. Korsanların ise henüz bir talebi bulunmuyor.” şeklinde konuştu.



Açıklamada Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer ilgili makam ve kurumlar ile temasa geçildiği , konuyla ilgili gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği de belirtildi.M/T Puli’nin özellikleri ise şu şekilde:

IMO: 9330434

MMSI: 256773000

Çağrı İşareti: 9HA4005

Bayrak: Malta [MT]

AIS Type: Tanker

Gross Tonnage: 10544

Detveyt: 15857 t

Length Overall x Breadth Extreme: 148m × 21.6m

Yapım Yılı: 2007

Kaynak: Sözcü