Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bartın’da 200 yıllık geçmişi olan ‘Galla’ pazarındaki üreticilere çorba ikram etti.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirilen çorba dağıtım etkinliği öncesi bir konuşma yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Gülsüm Karataş, “Kadın, toplumun yarısı demektir. Siz emekçi kadınlarımız da buna en iyi örneklerden birisisiniz. Yaklaşık 200 yıldır varlığını sürdüren Galla Pazarı’nın kuruluşu da sizin gibi emekçi kadınlarımız sayesinde, Osmanlı döneminde işsizlik nedeniyle ormancılık faaliyetleri için erkeklerin evlerinden ayrılmasıyla evin iç işlerinin yanı sıra, tarla ve bahçe işlerinin kadınların üstlenmesiyle başlamıştır. Ürettikleri ürünleri kendileri pazarlamak ve aracıyı ortadan kaldırmak için köylerde veya kasaba içinde bağı, bahçesi, hayvanı olan ev kadınları kendi yiyeceğinden artırdıkları ürünleri, en yakın pazar olan Bartın Pazarı’nda satıp evlerinde olmayan ihtiyaçlarını alma yolunu seçmişlerdir. Kadının güçlenmesi için çalışan, kadına verdiği değerle toplumun anlamlandığını düşünen odamız Kadın Girişimciler Kurulu her zaman kadınların sosyal hayata katılımını arttırmak ve kadınlara yönelik yerel hizmetleri geliştirmeyi amaçlayacaktır. Sözlerimi bitirirken sizlerle kadınlarımız gibi sıcacık içinizi ısıtan bu çorba dağıtım etkinliğinde olmaktan dolayı memnuniyetimizi dile getirmek isteriz. Bu önemli günde bizimle birlikte olan, desteğini esirgemeyen herkese katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz” dedi.
Bartın pazaryeri girişinde stant kuran Bartın TSO Kadın Girişimcileri Kurulu üyeleri çorba kazanlarını başına geçerek pazarcılara çorba ikram etti. Kadın girişimciler kendi elleriyle bin kişiye çorba ikram etti. Pazarda tezgahı olan üretici kadınlar çorba ikram eden Bartın TSO Kadın Girişimcileri Kurulu üyelerine teşekkür etti.