Her yıl sahnelediği oyunlarla İzmir’de tiyatro seyircisinin beğenisini kazanan BBŞT’nin (Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu) yetiştirdiği oyuncular milyonların takip ettiği yapımlarda yer buluyor. Son olarak geçtiğimiz ay gösterilmeye başlanan “Şeref Meselesi” dizisinde BBŞT’den 3 oyuncu rol alıyor.
Profesyonel kadrosuyla İzmir’de repertuvar tiyatrosu olarak sıklıkla takip edilen BBŞT, geleceğin oyunclarını da yetiştiriyor. Açılan kurslarda 7’den 70’e çok sayıda kursiyer, tiyatro eğitimi alıyor. Çocuk, genç ve yetişkin kurslarıyla hem tiyatroya ilgi duyanların kaliteli zaman geçirmesi sağlanırken, hem de küçük yaşlardan itibaren yetiştirilen oyuncuların hayalleri Bornova Belediyesi sayesinde gerçeğe dönüşüyor.
Bu anlamda BBŞT’DE tiyatro eğitimi alan pek çok kursiyer güzel sanatlar fakültelerinin ilgili bölümlerini kazanıyor. BBŞT’de sahne tozu yutan pek çok kursiyer de dizi ya da sinema sektöründe kendisine yer buluyor. Türk halkının severek takip ettiği dizilerde ve filmlerde, küçük yaşlarda BBŞT’de sahne ile tanışan yüzler bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz ay gösterilmeye başlanan ve kısa zamanda önemli izleyici kitlesine ulaşan “Şeref Meselesi”nde BBŞT’den 3 oyuncu rol alıyor. Kübra karakterini oynayan Burcu Biricik, Selim karakterini oynayan Uğur Uzunel ve Nihat karakteri ile Kağan Uluca beğeniyle izleniyor.
Öte yandan yine BBŞT’den önemli sinema filmlerinde rol alan ve sevilen tiyatro topluluklarıyla çalışan pek çok oyuncu bulunuyor. Bu isimlerden ilk akla gelenler; Gökay Müftüoğlu, Ayşegül Aydın, Onur Bilge, Ersel Şibil, Can Kurşunlu, Sevinç Kumaş.