Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğünün organize ettiği “ilk 1000 gün, hayatımızın en önemli dönemi, nasıl beslenelim, Anne sütü ve ek besinler” ile ilgili eğitim düzenlendi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Raşit Vural Yağcı, Niğde’de Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezleri personeline eğitim verdi.
Kültür Merkezinde düzenlenen eğitimde açılış konuşmasını yapan Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Bebek ölümleri konusunda derste anlatılanları personelimiz iyi uygularsa eğer emin olun bunun çok faydasını görürüz. Kalkıp İzmir’den gelen hocamıza da ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Bir bebeğin anne karnından canlandıktan sonra 2. yaşın sonuna kadar geçen sürenin çok önemli olduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Raşit Vural Yağcı, “Her şeyin başı eğitim. Eğitim sevdalısı olduğum için düştüm yollara. Sizlerin aracılığıyla halkımıza doğru mesajlar verebilmek için çok değerlisiniz. Bizim hayatımızın en önemli olduğu dönem eskiden burası göz ardı edilirdi. İşte anne bir an önce doğursun, anneye bir şey olmasın gibi çocuk ta düşünülürdü ama şimdi çocuk anneyle beraber düşünülüyor. Her şey orada çok önemli bir dönem 270 gün. Onun için 1000 günün ilk basamağını teşkil ediyor. Yani anne karnında canlandıktan sonra 2. yaşın sonuna kadar geçireceğimiz süre, bizim hayatımız için son derece önemli. Çok hızlı büyüdüğümüz bir dönem. 2 tane hücre karşılaşıyor ve birleşiyor. Hayat çizgimiz başlıyor. 2 hücrenin birleşmesiyle 270 günün sonunda 3 milyar kat ağırlımız artarak 3 kilo doğuyoruz. 2 hücre birleşiyor 270 günün sonunda dünyaya gelirken sadece beynimizde 100 milyar hücremiz oluyor” dedi.