Manisa’nın Selendi ilçesinde İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini ’En güzel okuma’ yarışması düzenlendi. Yarışmada istiklal Marşını en güzel okuyan öğrenciler, Üç Eylül Ortaokulu’ndan Emel Daban ve Sıdıka Ferhan Şengün olurken, Mehmet Akif Ersoy şiirlerini en güzel okuyan ise Selendi Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Gökdeniz oldu.
Selendi’de, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü, Mehmet Akif Ersoy’un da 79’uncu anma yılı nedeniyle İstikla Marşı’nı en güzel okuma yarışması ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerin okunduğu yarışma düzenlendi.
Selendi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Kaya, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi.
İstiklal Marşı’nı en iyi okuma yarışması, ilçedeki 10 ortaokul arasında yapıldı. 10 Ortaokul öğrencilerinin katıldığı "İstiklal Marşını Güzel Okuma" yarışmasında Üç Eylül Ortaokulu’ndan Emel Daban-Sıdıka Ferhan Şengün isimli öğrenciler 478 puanla birinci, Rahmanlar İlköğretim kurumundan 465 puanla Burcu Akkoç ikinci, Pınarlar Şehit Savcı Etem Ekim Ortaokulu’ndan Binnur Güllü isimli öğrenci ise 448 puanla üçüncü oldu.
Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerin yarıştığı ikinci bölümde ise 5 liseden öğrenciler yarıştı. Yarışmada, Ezberi, Telaffuz, Temaya Uygunluk, vurgu tonlama, jest ve mimik, Sahne Kullanımı ile kılık ve kıyafet gibi konular 100 puan üzerinden değerlendirildi. Öğrencilerin şiir okumadaki başarısı jüri üyelerinin işini daha da zorlaştırdı. Yarışmada, Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Gökdeniz 483 puanla birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ümit Dam ve Nurcihan Çetinkaya 473 puanla ikinci, Çok Programlı Lisesi öğrencisi Goncagül Kaya ise 427 puanla üçüncü oldu.
Yarışmaların jüri başkanlığını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Kaya yaparken üyeliklerini ise Can Yüksel, Huri Öztürk, Ümmü Gülsüm Eren, Supsi Aksoy, Hafize İnan, Bahar Daban, İsa Ton yaptı. Dereceye giren öğrencilerin hediyeleri, 12 Mart’ta düzenlenecek bir törenle teslim edileceği öğrenildi.