Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, 1O Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi.
Özel bir otelin salonunda gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, STK temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin daire başkanları ve gazeteciler katıldı. Gazeteciler gününü kutlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Gazetecilerimizin zorlu şartlar altında çalışarak dördüncü kuvvet olarak önemli bir kamu hizmeti yürütmekte. Bu hizmeti yürütürken mutlaka ekonomik ve her türlü özgürlüklerinin bağımsız olduğuna inanıyorum” diyerek gazetecilerin toplum için önemine değindi.
Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Belediye’nin sorumluluklarının arttığına değinen Başkan Güvenç, 8 ay gibi kısa bir sürede Büyükşehir Belediyesinin dairelere ayrılarak kent merkezinde ve kırsal alanlardaki çalışmalarını anlattı. Sosyal Belediyecilik anlayışla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Güvenç, Şanlıurfa’ya gelen misafirler için ilk günden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek, İlçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyelerimizle ilk günden itibaren gelen misafirler için temel ihtiyaç, giyim ve diğer konularda hassasiyetle çalıştıklarını aktardı.
Şanlıurfa’da 3 önemli sorunun ‘konut, ulaşım ve trafik’ olduğunu söyleyen Başkan Güvenç, bu sorunların gündemlerinde bulunduğunu, çözüm için ekip olarak günlük 14- 15 saat mesai harcadıklarını ifade etti. Türkiye’deki Büyükşehirler arasında en ucuz suyu kullandıklarını ifade eden Güvenç, su için harcadıkları kaynağın topladıkları ücreti karşılayamadığına değindi. Başkan Güvenç, 39 kuruşluk zammın ise yasa gereği yapıldığını ve en alt limitten zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Sorular cevap şeklindeki toplantının ardından, Çalışan Gazeteciler Günü kutlayan Başkan Güvenç, “Her zaman bütün gazetecilerimizin yanında olacağız. Gazetecilerimizle bir araya geldiğim için çok mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.