Temiz bir çevre ve yaşanılabilir bir dünyaya dikkat çekmek isteyen temizlik işçileri, çevre yürüyüşünde vatandaşlara sepet sepet karanfil dağıttı. Yürüyüşe eşlik eden yüzlerce minik ise sloganlar eşliğinde temiz çevreye dikkat çekti.
Bayrampaşa Belediyesi temiz bir çevre bilinci oluşturmak amacıyla Çevre Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı. Temiz bir çevre için düzenlenen çevre yürüyüşünde ilçede bulunan temizlik işçileri, ellerine aldıkları sepetlerle vatandaşlara karanfil dağıttı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de çevre yürüyüşüne katılarak minik öğrencilerle ve temizlik personeliyle birlikte temiz bir çevre için yürüdü.
YEŞİM SALKIM VE BAŞKAN AYDINER’DEN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK
Çevre etkinliği, yürüyüşün ardından Forum İstanbul bahçesinde düzenlenen programla devam etti. Bayrampaşa’da geri dönüşüme katkı sunacak bir çok projeyi hayata geçiren Atila Aydıner, burada temsili kurulan geri dönüşüm fabrikasının başına geçerek çocuklara geri dönüşüme kazandırdıkları ürünlerin nasıl yeniden kullanım için hazır hale geldiğini anlattı. Ünlü Sanatçı Yeşim Salkım’ın da katıldığı özel çevre etkinliğinde Başkan Aydıner ile birlikte dönüşüm kumbarasına şişe atarak geri dönüşümün önemi hakkında çocuklara bilgiler verdi. Sonrasında temiz çevreye katkı sunanlar ödüllendirildi.
"ÇEVREYE OLAN DUYARLILIĞI BÜTÜN TOPLUMA HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ"
Çevreye olan duyarlılığı bütün topluma hissettirmek istediklerini belirten Başkan Aydıner, ”Çocuklarımızla birlikte bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Geri dönüşebilen atıklar milli bir servet. Bu atıklar heba olup gidiyor. Bu proje kapsamında çocuklarımız atıklarını ayrı ayrı poşetlerde toplayacaklar ve bunlar tekrar geri dönüş olarak milli servete katkı olarak bize dönüş yapacak. Bunun duyarlılığını ortaya koymak istiyoruz. Çevre bizim mahallemiz, Sokağımız, evimiz, onu çok güzel korumalıyız. Biz yeşille buluşmuş, her yeri yeşil olan bir dünya istiyoruz. Ayaklarımız yere bastığında betona değil toprağa yeşile bassın istiyoruz. Bugün bu duyarlılığımızı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
MİNİKLER GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİNİ ANLATTI
Geri dönüşümün dünyanın geleceği için önemli olduğunu söyleyen Mustafa Kırmızı, ”Temiz bir çevrede bana göre, havası temiz, çöpsüz ve denizleri temiz bir dünya ile mümkündür. Geri dönüşüm hakkında kağıt, plastik ve pil gibi ürünleri kutulara atıyorlar sonra oda geri dönüyor. Bunu biliyorum. Doğada doğal kaynakların bitmemesi için geri dönüşüm gerekli” dedi.
"GERİ DÖNÜŞÜM BİR MADDENİN ESKİ HALİNE GELMESİDİR"
Çevrenin korunması gerektiğine vurgu yapan Merve Nur Birol isimli öğrenci ise, “Bugün çevreyi korumak adına bir etkinliğe katıldık. Çevre için duyarlılık oluşturmak istedik. Geri dönüşüm bir maddenin eski haline geri gelmesidir. Çok önemlidir geri dönüşüm. Bir pili çöpe atarsak çevreye zehirli maddeler yayabilir çünkü pillerin içinde zararlı maddeler var” diye konuştu.
Bayrampaşa Belediyesi’nin ”Geleceğimizi çöpe atmayalım” sloganıyla başlattığı çevre projeleri kapsamında çevreye duyarlılık gösteren kurum ve kişiler de ödüllerini Başkan Aydıner’den aldı.