Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nca kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzlere dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Uçlar” isimli oyunun prömiyeri yarın gerçekleştirilecek. Devlet Tiyatrosu Müdürü Mümtaz Aydoğan Mengi, kadına yönelik şiddet olaylarının sürekli gündemde olduğunu belirterek, bunu irdelemek ve çomak sokmak için oyunu sahneleyeceklerini söyledi.
Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nca kadına yönelik şiddet, tecavüz, taciz ve katliam olaylarına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan “Uçlar” adlı tiyatro oyununun prömiyeri yarın yapılacak. Oyuna ilişkin açıklamalarda bulunan Mümtaz Aydoğan Mengi, oyunun Amerikalı yazar William Mastrosimone tarafından gerçek bir hikayeden esinlenilerek kaleme alındığına dikkat çekti. Oyunun şiddet, taciz, hukuk sistemi ve ahlak ilişkilerini sorguladığını belirten Mengi, "Türkiye’de ve dünyada yaşanan kadın istismarlarına, tecavüzlerine, tacizleri ve hunharca işlenen cinayetlere duyarsız kalınamayacağını düşünerek böyle bir oyun yapmak istedik. Gerilim dolu bir hikayesi var. Kadına yönelik şiddetin ve tecavüzün ele alındığı ve yetersiz kalan cezalar nedeniyle kadının içinde kalan çaresizliği anlatan bir oyun" dedi.
Oyun ile kadına yönelik şiddeti irdelemek ve bu durumda kalan insanların nasıl bir ruh halinde olduğunu göstermek istediklerini anlatan Mengi, "Bu sürekli gündemde olan bir konu. Bu nedenle irdelemek ve çomak sokmak istedik" diye konuştu.
Mengi, oyunun 17 ve 18 Nisan tarihlerinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi’nde seyirciyle buluşacağını sözlerine ekledi.