İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, yerel bir gazetede yayınlanan ‘Domuz gribi yine hortladı’ başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, yerel bir gazetede yayınlanan ‘Domuz gribi yine hortladı’ başlıklı haberle ilgili açıklama yaparak grip hakkında bilgi verdi. Açıklamada, “İlimizde de grip enfeksiyonu geçiren ve özellikle kronik hastalığı olan hastalar yataklı tedavi kurumlarımızda tedavi altına alınmaktadır. Bir yerel gazetede yer alan ‘Domuz gribi yine hortladı’ başlıklı haberde adı geçen sağlık personeli grip nedeniyle tedavi edilip hastaneden taburcu edilmiştir. Haberde adı geçen hastanede grip nedeniyle ölen bir hasta olmamıştır” denildi.
Türkiye’de grip hastalığını izlemek, olası salgınları önceden fark etmek, grip virüsünün yaygınlığını ve tiplerini tespit etmek ve vatandaşları gripten koruma amaçlı Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2005 yılından beri “Sentinel İnfluenza Sürveyansı” çalışmaları yürütüldüğünü hatırlatan Hıdır, “İzmir’de 10 aile hekimi ve beş gönüllü uzman hekim aracılığı ile Sentinel İnfluenza Sürveyansı çalışmalarında kendilerine başvuran kişiler içerisinde grip benzeri hastalık geçiren hasta sayılarını ve bu hastaların birinden aldıkları numuneyi halk sağlığı müdürlüklerimiz aracılığıyla laboratuvarlarımıza göndermektedirler. Ayrıca sağlık kurumlarımızda gripten şüphelenilen vakalardan alınan numuneler de analiz ettirilmektedir” diye konuştu.