İzmir’in Torbalı ilçesinde yapımı devam eden Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB), bir ayda 6 fabrikanın temeli atılırken bölgede toplamda ise 43 fabrikanın kurulmasının planlandığı bildirildi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) tarafından Torbalı’ya kazandırılan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nde merakla beklenen yatırımlar başladı. Bölgede şuana kadar 6 fabrikanın ise temeli atıldı. Yatırımcılar bölgeye yoğun ilgi gösterirken, çalışmalar tamamlandığında ise toplamda 43 fabrikanın hizmet vereceği öğrenildi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların tamamının faaliyete geçmesiyle beraber ise, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği belirtildi.
Torbalı OSB’de yatırımların başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, kurulacak fabrikaların kentin ekonomik gücünü artıracağını söyledi. Olgun, "En çok sevindiğimiz günler ve katılmaktan mutluluk duyduğumuz etkinlikler temel atma törenleri oluyor. Torbalı OSB, tam olarak faaliyete geçtiğinde, ülke ekonomisine önemli katkıda bulunacaktır. Bölgeye yapılan her yatırım, ilçede işsizliğin azalmasına ve ekonominin güçlenmesine neden olacaktır. Bugünde temelini attığımız İMS Plastik’in ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Torbalı teşvik bölgesi olmadığı halde ciddi bir atılım içinde. Otobandan OSB’ye iniş-çıkış verilmesi en büyük isteğimiz” dedi.
Bölgeye talebin yoğun olduğunu kaydeden Abdil Çalar, Eylül tarihi itibari ile yaklaşık 4 firmanın üretime başlayacağını kaydetti. 2016 sonunda inşaatların biteceğini söyleyen Çalar: “Bölgemizin en büyük problemi otobandan giriş-çıkışının olmaması. Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası, OSB yönetimi ve Metropolis Kazı Başkanlığı bu konuda koordineli çalışıyor. Umarım bu sorun bir an önce çözülür" diye konuştu.