Van’ın Erciş ilçesinde sağlık hizmetleri alanında kullanılmak üzere tahsis edilen kar tipi paletli ambülans Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ile Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci’nin de katıldığı bir törenle hizmete sunuldu.
Ambülansın hizmete girmesi nedeniyle Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan 1 Nolu 112 Acil Servis istasyonunu önünde tören düzenlendi. Törende bur konuşma yapan Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Ak Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında adeta bir devrim yaşandığın söyledi. Çiftci, “Van merkez ve bağlı ilçelerimizde sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıldı. Bunlardan birisi de Erciş ilçemizdir. Erciş’te şu ana kadar 3 sağlık istasyonunu hizmete açtık. Allah kısmet ederse 4 ve 5. istasyonlarımızı da hizmete açacağız. Toplam 5 istasyonumuzla birlikte 112 Acil Servis memleketimize hizmet vermeye devam edecektir. Nisan, Mayıs 2015 gibi de Erciş Devlet Hastanemizin yeni binasını hizmete açacağız. Hastanemizin faaliyete girmesiyle birlikte Erciş’in bu anlamdaki en büyük sıkıntısı da giderilmiş olacaktır. Bundan sonraki süreçte sağlık alanındaki yatırımlarımızın devamında da elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Yeni ambülansımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Böyle modern araçlarımızın olması devletimizin insanımıza vermiş olduğu sahiplenmeyi de göstermektedir. Tekrar yeni aracımız insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Erciş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İçöz ise yaptığı açıklamada, sağlık müdürlüğü olarak 2014 yılında kentsel vaka sayısının 6 bin 31, kırsaldaki vaka sayısının ise bin 451 olduğunu bildirdi. İstasyonlarında 3 adet 112 Acil Sağlık İstasyonunun hizmet verdiğini, 4 ve 5. sağlık istasyonu yapım çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Bu istasyonlarda hizmet veren 2 adet tek yataklı, 1 adet 4 yataklı olmak üzere 3 adet ambülansın bulunduğunu da anlatan Dr. İçöz, “İlimizde toplamda 2 adet 4x4 kar paletli ambülans bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi bugün Ercişli vatandaşlarımızın hizmete sunulmaktadır. 300 bin TL değerindeki kar tipi paletli ambülans gerektiğinde paletleri çıkartılarak lastikli bir şekilde de halkımıza hizmet verebilecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kar paletli ambülansın hizmete girme kurdelesi Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet İçöz ile Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adan Aydın tarafından kesilerek hizmete sunuldu. Törende ayrıca, Ak Parti Van Milletvekili Çiftci paletli kar ambülansını bir süre kullanmayı da ihmal etmedi.