Sinop’un Türkeli ilçesinde oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında kaleci ile çarpışıp dile boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emrah Kandemir’in ardından Sinop Valiliği statlarda ambulans bulundurma kararı aldı.
Sinop Valiliği konuyla ilgili bir genelge yayımladı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger yayımladığı genelgede şu ifadelere yer verdi: “İlimizde mevcut amatör spor kulüplerinin maddi sıkıntıları nedeniyle, Sağlık Bakanlığı’nın yasal mevzuatıyla belirlediği bedeli karşılayamadıklarından spor müsabakaları esasında ambulans görevlendirilmemesine bağlı yaşanabilecek muhtemel olumsuzlukların önlenmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla 06 Ocak 2015 tarihinde Valiliğimizde yapılan değerlendirme toplantısında alınan kararlar neticesinde 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nce, imkanlar ölçüsünde bölgede uygun görülecek ambulanslardan biri sağlık ekibiyle birlikte, karşılaşmanın yapılacağı saha çevresinde uygun bir mahalde hazır bulundurulacaktır."
AMBULANSLAR VAKALARA STATTAN GİDECEK
Vali Köşger yayınladığı genelgede ambulansların olabilecek vakalara stattan hareket edebileceğini belirtti. Köşker konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Ancak, söz konusu ambulansın görev bölgesinde acil vaka çıkması, merkezden herhangi bir yönlendirme yapılması durumunda, vakaya olağan müdahalesini yapmak üzere konuşlandığı mahalden ayrılabilecek, ancak o müsabaka için görevlendirilen sağlık personeli sahadaki görevlerine devam edecektir. Acil sağlık hizmetleri il merkezine konuşlandırılmış tek merkezli 112 Komuta Kontrol Merkezi’nden koordine edildiğinden bu uygulama ilçelerde de aynı şekilde hayata geçirilecektir. İlçelerde ise benzeri uygulamalar ilçe kaymakamlığı ve ilgili kuruluşlarca yerel şartlara göre değerlendirilerek karşılaştırılacaktır.”