Ardahan’da sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtan’ın silahlı bir saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.
Ardahan Devlet Hastanesi önünde toplanan Ardahan İl Sağlık ve Halk Sağlık müdürü Dr. Ulaş Şentürk, Ardahan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Erdoğan Çolak, doktor ve hemşireler ile hastane çalışanları Samsun’da yaşanan menfur olayı kınadılar.
Burada açıklama yapan İl Sağlık Müdürü. Dr. Ulaş Şentürk, sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz dedi. Şentürk, ’’Vatandaşlarımızın sağlığı için kendi hayatlarını bir kenara bırakıp 7-24 hizmet veren sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin son bulması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı olarak beyaz kod uygulaması, hukuki yardım, cezaların artması gibi tedbirlerin arttırılmasına rağmen halen sağlıkçılara yönelik şiddet devam ediyor. Biz sağlıkçılar olarak bu olayı şiddeti kınıyoruz. Bzi burada şifa veren ele vefa dedik, biz sağlık çalışanlarımıza ne kadar sahip çıkarsak çıkalım vatandaşlarımızın da sağlık çalışanlarına sahip çıkıp kendilerine şifa dağıtan bu insanlara, bu topluluğa sahip çıkılmasını bekliyoruz.’’ Şeklinde konuştu.