Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kentte maddi durumu iyi olmayan bir aileye prefabrike ev yaptı. SYDV tarafından Zekiye Yavaş’a yapılan prefabrik ev Vali Hakan Yusuf Güner’in katıldığı törenle aileye teslim edildi.
Afyonkarahisar SYDV tarafından yaptırılan Yeşilyurt Mahallesindeki evin teslim töreninde konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, maddi durumu iyi olmayan fakir ailelere Valilik olarak her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Fakirleri, garipleri, gurabaları, yetimleri, öksüzleri ve muhtaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza bekliyorum. Bizim SYDV ve Afyonkarahisar Valiliği olarak her zaman kapımız, gönlümüz şehrimizin yetimlerine, gariplerine ve muhtaçlarına açıktır. İlimizde yardımlaşma duygusu gerçekten gelişmiş durumdadır. Belediyemizin çok ciddi yardımları var. Diğer sivil toplum kuruluşların yardımları var. Bizim temennimiz bu özel yardımların da bir çatı altında SYDV ile beraber koordine edilmesidir. Böyle olursa daha sağlıklı sonuçlara yol açacağını ümit ediyoruz. Vakfımız olarak ayda 200 Milyon civarında ve yaklaşık senede 2 milyar TL civarında bir katkı sağlıyoruz. Bu yardımlar sadece ilimiz merkezini kapsamaktadır. Hatta bu yardımlar içerisinde kömür hariç ve ilçelerde hariçtir, sadece bizim yaptığımız yardım 2 Milyar civarındadır. Bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımızın ve belediyemizin yaptığı yardımlar var. Bu önemli bir destek ve önemli bir katkıdır. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah kimseyi evsiz, yersiz ve yurtsuz bırakmasın. Bugün burada yapılan ev ve proje çok güzel ve anlamlı bir iş olmuş. Birde bu yapı Afyonkarahisar’ın en gözde ve revaçta yerlerinden biri Uydukent semtinde yapılmıştır. İlimiz müteahhitleri burada günden güne ev yapmakta, Devlet Hastanemizin ve otogarın burada olması daha da çok değerlendirmektedir. Tekrar katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız bu mevkiiyi çok güzel ve cazibe merkezi haline getirmiş ve bizlerde kamu yatırımlarıyla burayı daha iyi bir hale getirmeye çalışıyoruz. Kısacası çok güzel bir mahallede çok güzel ve kullanışlı bir ev, ben ailemize hayırlı olsun diyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde oturmalarını temenni ediyorum.”
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yaklaşık maliyeti 25 biin TL olan 60 metre karelik prefabrik evin anahtarı, aileye teslim edildi.