ORDU (AA) - Yaklaşık 6 yıl önce protokolü Ankara'da gerçekleştirilen Ordu Endüstri Meslek Lisesi yapımı için ihale yapıldığı bildirildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce protokolü yapılmasına karşı yer bulunamaması nedeniyle inşasına  bir türlü başlanılamayan Ordu Endüstri Meslek Lisesi ihalesinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Altınordu ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak okulun Ordululara şimdiden hayırlı olmasını dileyen Şahin, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz sayesinde okul yerine kavuştuk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ordu'ya yapacağı 32 derslikli ve 3 atölyeli bu okulun dün itibariyle ihalesi yapıldı. Bu çok önemli bir gelişme, ilimiz adına hayırlı olsun" dedi. 

"İnşallah bir yıl içerisinde Ordu 32 derslikli ikinci bir Endüstri Meslek Lisesi'ne daha kavuşacak" diyen Şahin, "Tüm altyapı projeleri bitti. Bu okul TOBB tarafından tamamı hibe olarak ilimize yapılmaktadır. Bu okulun yapımına başlanması için 6 yıl bekledik. Artık daha beklemek istemiyoruz. Yakın zamanda temeli atılacak okul 12 ay gibi kısa sürede bitecek" diye konuştu.

Şahin, Ordu'ya bu okulun yapılmasına vesile olacak TOBB'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.