BURSA, () - BU yıl Arap yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği Bursa İnşaat Fuarı, rekor katılımla kapılarını kapattı. Geçtiğimiz yıla oranla katılımın yüzde 60 arttığı fuar, hem katılım hem de ziyaretçi açısından beklentileri aştı. Bursa İnşaat Fuarı’nı 32 ülkeden 52 bin 998 kişi ziyaret etti.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası işbirliğinde 9-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bursa İnşaat Fuarı, rekor katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile tamamlandı.
GAYRİMENKULE ÖZEL FUAR GELİYOR
TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen yıl 170 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarı 15 ülkeden 38 bin 756 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl daha kapsamlı hale getirilen fuarın 270 firma ve 675 markanın katılımıyla 4 ayrı salonda gerçekleştirildiğini söyledi. Ersözlü, "Katılımcı firma sayısı bakımından geçen yıla oranla yüzde 60 büyüyen fuarımız, bu yıl hedefi aşarak 32 ülkeden 52 bin 998 kişi tarafından ziyaret edildi" diye konuştu.
BTSO’nun özel organizasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan’dan Bursa İnşaat Fuarı’na gelen gayrimenkul yatırımının öncülerinin katılımcı firmalar ile buluştuğunu ifade eden Ersözlü şunları söyledi:
"Bu buluşmalarda yatırımcılar, Bursa’nın potansiyelini değerlendirerek mevcut yatırımların artırılacağını ve çok büyük yatırımlar yapmayı hedeflediklerini belirttiler. Fuarda BTSO ile İMSİAD işbirliği ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası’nın desteği ile 'Konut Projeleri Özel Bölümü' açıldı. 16 bin konut, bin 600 ofis, yüzlerce arsanın fuara özel kredi faiz oranları ile ziyaretçilerle buluştuğu bu özel bölümü, BTSO ile yaptığımız stratejik işbirliği çerçevesinde 2016 yılında, ayrı bir fuar olarak düzenleyeceğiz."
Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa’nın gelecek hedeflerinde fuarcılığın büyük önem taşıdığını ifade etti. BTSO olarak kente vizyon katan projelerin yanı sıra Bursa’yı fuarcılıkta da önemli bir merkez haline getirmek istediklerini belirten Burkay, bu kapsamda ulusal ve uluslararası nitelikte 12 fuar organizasyonu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini anlattı.
'6 MİLYAR DOLARLIK ÜRÜN SERGİLENDİ'
İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, fuarda gayrimenkul bölümünün sektör için büyük bir ihtiyacı karşıladığını dile getirdi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın öncülüğünde güzel bir fuar organizasyonu gerçekleştirdiklerini anlatan Mescioğlu, fuarın gayrimenkul bölümünde yaklaşık 6 milyar dolara yakın yapının sergilendiğini anlattı. Mescioğlu şöyle dedi:
"Mücevher fuarları dâhil, hiçbir fuarda bu kadar değerli salon olmadı. Fuara, yerli ve yabancı yatırımcıların büyük bir katılımı vardı. Sektörümüz adına artık daha da umutluyuz. Bu fuarlarda artık ziyaretçi değil, katılımcı olacağız. Fuarın düzenlenmesinde önemli katkılar sunan BTSO’ya sonsuz teşekkürler sunuyorum."

FOTOĞRAFLI