Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisinin organize ettiği, usta hattat Mustafa Cemil Efe’nin eserlerinden oluşan Beyoğlu Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘En Güzel 99 İsim 99 Yazı’ sergisi yoğun ilgi gördü.
Türkiye’nin ilk ve tek Türk İslam eserleri sanat galerisi Kumbaracı4’ün düzenlediği, Muhammet Hanefi Kutluoğlu koleksiyonuna ait olan, büyük bir tezhip ekibini süslediği ve usta hatta Mustafa Cemil Efe’nin kaleminden çıkan eserlerden oluşan ‘En Güzel 99 İsim 99 Yazı’ sergisi büyük ilgi gördü. Beyoğlu Belediyesi’nin desteği ile düzelenen ve hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl süren sergi, 21 Şubat Cumartesi günü kapılarını açtı. Açılışına siyaset, iş ve sanat çevresinden yoğun katılım olan sergi, ilk iki günde iki bine yakın sanat severi ağırladı. Serginin açılış kurdelesini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekrem, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuri Elibol ve İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Ak kesti.
EBUBEKİR METE: "HATTA HİZMEK HAKKA VE HALKA HİZMETTİR"
Serginin küratörü Ebubekir Mete açılışta yaptığı konuşmada “Türkiye’nin ilk ve tek Türk İslam eserleri sanat galerisi olmanın verdiği sorumluluk ve bilinç ile Hat’ta hizmetin Hakka ve Halka hizmet olduğunu düşünüyoruz. Galerimizi açtığımız günden bu yana hem hat sanatına hem de sanatkarlarına destek olmak için elimizden gelini yaptık, daha fazlasını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bizi bir araya getiren sergimiz sizlerin de göreceği gibi çok özel bir sergi. Sergimiz uzun ve yorucu bir çalışmanın sonucu oluştu ama emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Huzurunuzda sergiyi oluşturan eserlerin sanatçısı Mustafa Cemil Efe’ye, eserlerin sahibi olan hocamız koleksiyoner Muhammet Hanefi Kutluoğlu’na, desteklerini bizden esirgemeyen Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na ve Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür etmek istiyoruz. Son olarak, yıllarca ihmal edilen görmemezlikten gelinen geleneksel sanatlarımızın hak ettiği yeri bulana kadar çalışmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.
DEMİRCAN: "KUMBARACI4’E TEŞEKKÜR EDERİM"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “Beyoğlu kültür ve sanatın merkezi ama geleneksel sanatımızın özellikle hat sanatımıza kök salmış bu konuda sürekli sergiler yapan, sürekli sanatkârları Beyoğlu’nda buluşturan ve bu aşkla hizmetlerini sürdüren ve hem Beyoğlu’nda ve İstanbul’da ciddi çalışmalar yapan Kumbaracı4’e ve Bekir bey kardeşimize huzurunuzda özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu alanı hakkıyla doldurmaya çalışan birisi ve Tophane’de halen bu işi sürdürmüş olması da bizi gururlandırıyor. Allah emeklerini daim etsin” dedi.
SAĞLIK: "AMACIMIZ ALLAH’IN (C.C) İSİMLERİNİN ANILMASI
Sergiye yoğun katılımdan memnun olduklarını belirten Kumbaracı4’ün ortaklarından Edip Sağlık, “Yoğun bir emeğin karşılığını bu şekilde görmek mutluluk verici. Açılışımıza ve sergimize katılan herkese teşekkür ederim. Sergi hiçbir kar amacı gütmüyor. Amacımız isimlerin en güzelleri olan Allah’ın (C.C) isimlerinin zikredilmesi, bu isimlerin binlerce milyonlarca insan ile buluşması” dedi.
ERHAN GEYİK: "SERGİMİZ DÜNYAYI GEZECEK"
Kumbaracı4’ün diğer ortağı Erhan Geyik ise “Bu sergi bir çok açıdan konusunda dev sayılabilecek bir sergi. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de hatta dünyada tek bir hattatın kaleminden çıkmış bir Esma’ül Hüsna sergisi yapılmamış, bunun bize nasip olmasından dolayı ne kadar şükretsek azdır. Sergimiz on gün boyunca Beyoğlu Sergi Sarayında açık olacak sonrasında Türkiye ve dünyanın başka şehirlerinde sanat severlerle buluşacak. Geleneksel sanatlarımıza ilgi son yıllarda arttı. Bunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun etkisi büyük. Sergimizdeki eserleri kaleme alan arkadaşımız, kardeşimiz, usta hattat Mustafa Cemil Efe’nin bir eserini Cumhurbaşkanımız, ABD Başkanı’na, başka bir eserini ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanımıza hediye etmişti. Kendisinin eserleri bir çok devlet adamı ve koleksiyonerlerde bulunuyor” dedi.