MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Eyüp Uğur, bir ay önce MÜSİAD Kütahya Şube Başkanlığı’na seçilen ve bir süre önce de görevden alınan Mücahit Köksal’ın, MÜSİAD Başkanlığını siyasi hedefi için kullanmak istediğini bildirdi.
MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyon Başkanı Eyüp Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, görevden alınan MÜSİAD Kütahya Şube Başkanı Mücahit Köksal’ın dernek ilkelerini hiçe sayarak kurumu siyasileştirdiği için görevine son verildiğini açıkladı.
Uğur açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ocak Ayı içerisinde yapılan olağan genel kurul sonrası göreve gelen Mücahit Köksal, göreve başlamasından kısa bir süre, derneğimizin siyasetle arasında koyduğu mesafenin bir gereği olarak tasvip etmediğimiz tutum ve davranışlar içinde olmuştur. 25 yıldır MÜSİAD her platformda şahıslara göre değil ilkelerine göre hareket ettiğini ifade etmiştir. Bu doğrultuda görevden alınan Mücahit Köksal ve ekibi yaptığımız değerlendirmeler neticesinde tüzüğümüzün ve teamüllerimizin bir gereği olarak görevden alınmıştır. Bunun arkasında başka bir neden aranması son derece yersiz ve yanlıştır. Genel Merkezimizin atadığı yeni yönetim kurulu 3 aylık görev süresinin ardından Kütahya Şubemizi yeni genel kurula hazırlayacaktır" diye konuştu. (EFE)