Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), () - İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde düzenlenen iki ayrı etkinlikte, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen Özgecan'ın katillerine tepki gösterildi. 
Saat 12.00 sıralarında Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde düzenlenen ilk eyleme; Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem, belediye personeli, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir ile partililerin aralarında bulunduğu 60 kişi katıldı.
Topluluk adına basın açıklamasını yapan Belediye Başkanı Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem şöyle dedi:
"Özgecan'ın katledilişini kınamak için burada toplandık. Dileğimiz bundan sonra Özgecan'larımız katledilmesin, kimseler ölmesin. Burada annelerimize büyük görevler düşüyor. Özellikle erkek çocukların anneleri olduğunu unutmaması gerekiyor. Annelerin erkek çocukların, kız çocuklarını korumalarını öğretmeliyiz. Bundan sonra hiçbir kimsenin canı yanmasın, anneler ağlamasın."
Basın açıklamasının ardından AK Partili grup, sessizce dağıldı.
SİYAH ÇELENK BIRAKILDI
İlk eylemin ardından saat 12.30'da bu sefer meydandaki Atatürk Heykeli önünde; çeşitli sivil toplum örgütleri ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim-Sen) üye yaklaşık 150 kişilik ikinci bir grup toplandı. Topluluk yanlarında getirdiği siyah çelengi heykele bıraktı. Grup adına basın açıklamasını öğretmen Nilgün Ergüzel, yaptı. Katil zanlılarına tepki gösteren Ergüzel şunları söyledi:
"Mersin'de minibüse bindikten sonra vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin en sonuncusudur. Bu ülkenin kadınları, erkeklerin şiddetine direndiği, boşanmak istediği, giydiği kıyafeti, yemeğin tuzunu fazla kaçırdığı, çalışmak istediği, gece sokağa çıktığı, bir erkeğin evlilik teklifini reddettiği gibi nedenler için öldürülüyor."

FOTOĞRAFLI