Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Gürsu köyünde şehit Himmet Aydemir’in ismi verilen sulama göleti törenle hizmete girdi.
Törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, şehidin annesi Döndü Aydemir ile babası Basri Aydemir, diğer yetkililer ve köy sakinleri katıldı.
2007 yılında Şırnak’ta mayın patlaması sonucu ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede 1,5 sonra şehit düşen Himmet Aydemir’in isminin gölete verildiğine değinen Vali Çomaktekin, “Göletimize vatanımızın ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, ulvi değerler için şehit olan kardeşimizin adını verdik. Buda bizim için anlamlıdır. Şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Çomaktekin, kırsal alanda köylerde yaşayan vatandaşların da hayat standartlarının yükseltilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Milletvekilleri Avni Erdemir ile Ramis Topal’ın da konuşma yaptığı törende, duaların ardından göletin açılışı yapıldı. İkram edilen yemekleri hazırlayan köylü kadınların yanına giden Vali Çomaktekin, ellerini öpüp anneler günlerini de kutladı.