Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen kapsamlı tadilat ve tefrişat çalışmaları neticesinde, Balkanlar’da Türkçenin, Türk kültürü ve sanatının yıkılmaz hisarı olan Doğru Yol Türk Kültür Derneği yeni ofisine kavuştu.
1951 yılında kurulan Doğru Yol Derneği, kuruluşundan bu yana Prizren ve Rumeli coğrafyasındaki Türk kültürünü, sanatını, edebiyatını, müziğini, folklorunu ulusal ve uluslararası çapta layıkıyla tanıtmayı başardı.
TİKA tarafından kapsamlı tadilat ve tefrişatı yapılan söz konusu derneğin açılış törenine KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Ömer Demircioğlu, Milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Bulgaristan Parlamentosundan Türk milletvekilleri, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, çok sayıda dernek başkanı ve üyesi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Doğru Yol Derneği Başkanı Bülent Emruş, Doğru Yol’un 1951 yılında kurulduğu ve günümüze dek çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürerek, büyük etkinlikler sergilediğini söyledi. Emruş, Doğru Yol Derneği’nin ilkler derneği olduğunu belirterek; ilk plakların, ilk bağlamanın, ilk bestelerin, ilk dergilerin bu dernekle hayat bulduğunu belirtti. Derneğe yapılan katkının çok büyük olduğunu belirten Emruş, TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, böyle bir onarımı ve donanımı Doğru Yol derneğinin hak ettiğini belirtti. Yağcılar, bu derneğin büyük başarılara imza attığını, parti olarak bugüne dek olduğu gibi bundan böyle de her zaman yanında olacaklarını kaydetti.
T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, adını çok uzaklara duyuran ve Türk kültür ve sanatının yaşatılmasında çok büyük katkıları olan Doğru Yol derneğinde olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Doğru Yol’un buradaki bütün derneklerin anası olduğunu vurgulayan Koru, Türkiye olarak her zaman Doğru Yol derneğinin çalışmalarına her tür katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Doğru Yol derneğinin her zaman yanında olan, tadilat ve tefrişat çalışmaları kapsamında büyük katkı sunan Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü’ye Dernek Başkanı Bülent Emruş tarafından birer özel plaket verildi.
Programın akışında Doğru Yol Derneği Türk Sanat Müziği sanatçıları, konuklara Prizren’e özgü türkülerden küçük bir konser sundular.