Bingöl’ün Yedisu İlçe Belediye Başkanlığı ilçe statüsüne kavuştuğu günden 41 yıl sonra ilk defa makam aracına kavuştu. 41 yıl aradan sonra ilk defa makam aracı alan Belediye Başkanı Salih Uçar, makam şoförü olmadığı için yeni aldığı aracı kendisi kullanıyor.
Bingöl’ün Yedisu ilçesi 1974 yılında ilçe statüsüne kavuştu. İlçe olduktan sonra seçilen bütün belediye başkanları imkansızlıktan dolayı makam aracı alamadı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde ilk defa AK Partili bir belediye başkanı seçildi. 30 Mart seçimlerinin ardından kolları sıvayan AK Partili belediye başkanı Salih Uçan, ilçede ilklere imza atmaya başladı. İlk icraatı belediyeye ait araç parkını genişletmek olan Başkan Uçan, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ilçeye 1 adet çöp aracı ile 1 adet aranzöz makinesi hibe aldı. Araç parkını genişletme çalışmalarını sürdüren Başkan Uçan, hayırsever bir iş adamı ile yaptığı görüşmelerin ardından ilçe belediye başkanlığına 1 adet traktör hibe aldı. Başkan Uçan, belediye imkanlarını kullanarak 1 yılda yaptığı tasarrufları değerlendirip, 41 yıl aradan sonra ilk defa İlçe Belediye Başkanlığı’na 1 adet makam aracı satın aldı.
“İLÇEDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Belediye Başkanı olarak seçildiği günden itibaren halka en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarını belirten Başkan Salih Uçan, 2014 yılından sonra ilçede ilkleri gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi. Başkan Uçan, “Yedisu Belediyesi 1974 yılında kurulmuş ancak bu güne kadar şehirleşme açısından hiçbir şey yapılmamıştır. Belediyenin ekonomik durumu zaten ortada. AK Parti olarak biz 2014 yılında belediye başkanı olarak seçildik. Seçildiğimiz günden beri Yedisu ilçesinde ilkleri gerçekleştirerek birçok yenilik yaptık. 40 yıldan beri Yedisu ilçesinde bir makam aracı olmazken bugün borçlanmadan tasarruf ettiğimiz paralarla ilçe belediye başkanlığına bir makam aracı aldık. Bundan sonra daha güzel hizmetler yapacağız. Yedisu’nun ulaşımı bu problemini çözmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Belediye Başkanlığı’na 41 yıl aradan sonra ilk defa alınan makam aracını kullanacak şoför olmadığı için Belediye Başkanı Salih Uçan, yeni aldığı aracı kendisi kullanıyor.