İhlas Koleji, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünde bir anma programı gerçekleştirdi.
İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda günün önemini anlatan konuşmalar, şiirler ve canlandırmalar yapılarak şehitlerimiz yad edildi.
Programın açılış konuşmasını yapan sosyal bilgiler öğretmeni Ahmet Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemi olmasına rağmen düşman ülkelerin tek başlarına bir savaşa girmeye cesaret edemediklerini vurguladı.
Program okunan şiirlerle devam ederken Çanakkale’de bir Fransız eri tarafından şehit edilen Albay Hasan Bey’in hikâyesi öğrenciler tarafından canlandırıldı. Savaş meydanında yaralı askerleri incelerken ölü numarası yapan bir Fransız eri tarafından şehit edilen Albay Hasan’ın hikayesi izleyenlerin yüreğini burktu.
KORKMAZ: “ÇANAKKALE’DE SİZİ BEKLİYORLAR”
Programın sonunda Türkiye Gaziler Vakfı adına konuşan Engin Korkmaz, böyle bir organizasyona davet edildikleri için İhlas Koleji yetkililerine teşekkür etti. Çanakkale’de yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirten Korkmaz, yokluk içinde yapılan bu savaş hakkında çarpıcı anekdotlar anlattı. Silah, cephane, malzeme ve ilaç yokluğuna rağmen Çanakkale’de destan yazıldığını ifade eden Korkmaz, “İlaç yokluğundan ameliyatlar uyuşturulmadan yapılıyordu. Doktorlar yarası iyileştirilebilecek askerlerimizle ilgilenebiliyorlardı. Silah yokluğundan düşmanı yanıltmak için soba borularına top süsü veriliyordu” dedi.
Ordularımızın Çanakkale’de kendilerinden kat ve kat daha üstün düşman ordularına geçit vermediğini yineleyen Korkmaz, bu destanın unutulmamasının ve unutturulmaması gerektiğini söyledi. Öğrencilerden mutlaka Çanakkale’ye gitmelerini isteyen Korkmaz, “Mutlaka Çanakkale’ye gitmelisiniz. Etrafınızdakileri de Çanakkale’ye götürün. Orada sizi bekliyorlar, dualarınızı bekliyorlar” dedi.
Konuşmasının bitiminde Korkmaz, İhlas Koleji okul müdür yardımcılarından Cüneyt Günay’a bir sertifika verdi.
GAZİLER VAKFI’NIN ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZESİ İHLAS KOLEJİ’NE GELDİ
Çanakkale’ye gidemeyen ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanmış olan gezici Çanakkale Müzesi İhlas Koleji’nde öğrencilerin ziyaretine açıldı. İçinde o günlerden kalma 6.800 obje, resimler, yazıtlar ve seslendirmelerin yer aldığı müze öğrencilerin büyük ilgisini çekti.