Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,() - BİTLİS Valiliği, Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Bitlis'e bir ambulans helikopter ile 7 ambulans gönderildiğini açıkladı. 
Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Bitlis’in nüfusu, 2005 yılı ve üstü ambulansların yaş ortalaması, ildeki istasyon sayısı, vaka sayısı, ambulansların kilometre ortalaması ve yüzde 10 teknik gerekçeler puanı baz alınarak ambulansların tahsis edildiği belirtildi. 
Bitlis’teki acil sağlık hizmetleri kapsamında 9 istasyonda 31 ambulans ve 209 personel ile 7 gün 24 saat hizmet verildiği vurgulanan açıklamada, "2015 yılının ilk çeyreğinde ilimizde helikopter ambulansla gece uçuşuna da başlanacaktır. Geride bıraktığımız 2014 yılı içerisinde Bitlis'te 18 bin 634 hastaya acil sağlık hizmeti verilmiştir. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki kara, hava ve deniz ambulanslarının yanı sıra dünyada örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleriyle (UMKE), acil ve afet durumlarında etkili ve hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaşmıştır. İlimizde de UMKE ekibinin kurulması yönünde çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

FOTOĞRAFLI