Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve T.C. Cibuti Büyükelçiliği işbirliği içerisinde Cibuti Cumhuriyeti’ne 6 adet tam teşekküllü ambulansı düzenlenen törenle teslim etti.
TİKA, Sağlık Bakanlığı ve T.C. Cibuti Büyükelçiliği işbirliği içerisinde Afrika’nın doğusunda bulunan Cibuti Cumhuriyeti’ne 6 adet tam teşekküllü ambulansı düzenlenen törenle yetkililere teslim etti. TİKA’nın lojistik ve teknik destek sağladığı proje için düzenlenen törene Cibuti Sağlık Bakanı Dr. Kassim İssak Osman, Cibuti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı M. Ali Silay Abdallah, Türkiye Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Cibuti Sağlık Bakanlığı yetkilileri, TİKA yetkilileri ile Türkiye Cibuti Büyükelçiliği yetkilileri katıldı. Türkiye Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz teslim töreninde yaptığı konuşmada yüzyıllar öncesine dayanan tarihi ve toplumsal birlikteliğin daha da geliştirilmesi için Türkiye’nin Cibuti ile sağlık alanında önemli projelere imza atabileceğini vurguladı. Sağlık alanında mevcut yakın ilişkilerin, teslim edilen ambulanslarla daha da pekiştiğine vurgu yapan Yavuz, sağlık alanında ikili ilişkilerin devam edeceğinin de müjdesini verdi.
Cibuti Sağlık Bakanı Dr.Kassim İssak Osman, Türkiye devletine ve halkına Cibuti’ye sağlık alanında desteklerinden dolayı teşekkür etti. Sağlık alanında Türkiye ile işbirliğine Cibuti’nin hazır olduğunu belirten Osman, teslim alınan ambulansların bölge illere dağıtılacağını ve bunun sonucunda bütün Cibuti’nin Türk kardeşlerinin yanlarında olduğunu göreceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ocak ayında Cibuti’ye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında gündeme gelen proje sayesinde yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların hastaneye ulaşımının kolay bir şekilde sağlanması ve acil vakalara hızlı müdahale edilerek ülkedeki yüksek ölüm oranlarının düşürülmesi planlanıyor.