Yeşilay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, bu yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Yeşilay Haftası’ programı kapsamında her türlü bağımlılık ve bağımlılığa teşvik eden güçlere karşı kamuoyunun çeşitli etkinliklerle bilgilendirileceğini açıkladı.
Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba, bu yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan ‘Yeşilay Haftası’ nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Yeşilay olarak bağımlılık ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklarla mücadele etme konusunda kararlı olduklarını belirten Aslanbaba, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yeşilay Haftası’ kapsamında bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.
“SAĞLIĞIN VE İYİLİĞİN PEŞİNDE 95 YIL”
Yeşilay Haftası’nın bu yıl ‘Sağlığın ve İyiliğin Peşinde 95 Yıl’ konsepti ve ‘Bu Hayat Benim, Gelecek Hepimizin’ sloganlarıyla kutlayacağını ifade eden Aslanbaba, hafta boyunca yapılacak etkinliklerle birlikte, bağımlılıkla ve bağımlılığı teşvik eden güç ve odaklara karşı toplumun harekete geçirileceğini kaydetti.
Yeşilay Derneği Adana Şubesi tarafından kamuoyunun bağımlılıklara karşı bilinçlendirmeye yönelik olarak hazırlanan programı desteklediklerini belirten Başkan Aslanbaba, insanların Yeşilay Haftası boyunca bağımlılıklarla ilgili duymuş olduğu her şeyi tüm yaşamları boyunca uygulamalarını istedi.
ASLANBABA: “ZARARLI OLDUĞU BİLE BİLE TÜKETİLİYOR”
Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlı olduğunu bilmesine rağmen bir çok kişinin bu maddeleri tükettiğinin altını çizen Aslanbaba, “Yeşilay olarak derneğimizin amacı, alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir. Uyuşturucu denince akla esrar, eroin ve kokain gibi maddeler gelmektedir. Ülkemizde bu maddelerin kullanılması ve satılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlara ağır hapis cezaları verilir. Uyuşturucu madde insanı uyuşturur ve bağımlılık yaratır. Sağlıklı bir insanın bu maddelere yaklaşması düşünülemez. Uyuşturucu madde kullanımının sonu ölümdür. İçildiğinde insanı sarhoş eden maddelere alkollü içkiler diyoruz. Sarhoş olan insan kolayca suç işler ve içki içen insanların aile hayatları da yok gibidir. Beyin, kalp, mide ve akciğer gibi organlar içkiden etkilenir, ülser, felç ve siroz gibi hastalıklara ise içki sebep olur. Bir başka zararlı da sigaradır. Ne yazık ki sigara, toplumumuzda yaygın olarak içilen bir maddedir. İştahı kesip akciğerlerimiz de büyük tahribata sebep olur, ayrıca sigara kanser hastalığına neden olmaktadır” diye konuştu.
Aslanbaba, insanların bütün kötülüklerin anası olan uyuşturucu, alkollü içki ve sigaradan uzak, sağlıklı bir ömür geçirmesini temenni ederek, Yeşilay Haftası kutlama etkinliklerinin tüm Türkiye ve Adana’da hayırlara vesile olmasını diledi.