36 yıl önce hayatını kaybeden Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ayhan Işık’ın 86’ncı doğum günü, Yeşilçam sanatçılarının katılımıyla kutlandı.
36 yıl önce hayatını kaybeden Yeşilçam’ın en büyük jönü olarak kabul edilen “Kral” lakaplı Ayhan Işık’ın 86’ncı doğum günü, Yeşilçam’ın ünlü sanatçıları ve ailesi tarafından kutlandı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından Kadıköy’de organize edilen anma gününe Ayhan Işık’ın eşi Gülşen Işık, kızı Serap Işık, torunu Emre Levent, sanatçılar Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Eşref Kolçak, Murat Soydan, Engin Çağlar katıldı. Kutlamaya Yeşilçam’da kullanılan klasik otomobiller ve minibüsler de getirildi. Daha sonra Ayhan Işık’ın fotoğrafının bulunduğu pastayı hep beraber kestiler.
Sanatçı Yusuf Sezgin, “Geçte olsa 86 yaşında anmaktan mutluyuz. Sinemamıza çok şey vermiştir. 2 filmde çalışmak bana nasip oldu, çok feyiz aldık prensip sahibi bir insandı. Ayda 20 gün çalışır. Pazar günleri çalışmaz. Türk sinemasına iyi şartlar getirmişti” dedi.
Süleyman Turan ise, “Ben 2 filminde Ayhan ağabeyle çalışma şansını buldum. Çokta iyi oldu çünkü ilk deneyimimdi. Çok önemli, bu işe gönül vermiş insanla karşılaşmak beni daha sonraki sinemacılığımı ciddi anlamda olumlu etkiledi” şeklinde konuştu.
Müjdat Gezen ise Ayhan Işık’la birlikte çalıştıklarını ve çok güzel bir sesinin olduğunu söyledi. Gezen, “Türk sinemasının en centilmen, en iyi aktörlerinden biriydi. Aile dostumdu benim sonraki yıllarda gazinolarda birlikte çalıştık. Ben komedyenlik yapıyordum o da şarkıcılık yapıyordu. Çok güzel bir sesi vardı” dedi.
Eşi Gülşen Işık duygulu anlar yaşadığını belirterek, “Haliyle duygulanıyoruz. 40 seneye yakın oldu. Klasik Otomobilciler Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Tatil gününde gelen eşimize dostumuza da çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Serap Işık da herkese teşekkür ederek, “Bütün eski dostlarını bir arada görmek beni hem duygulandırdı hem mutlu etti. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
Hülya Koçyiğit ise, “Türk sinemasının yüzüncü yılında Klasik Otomobilciler Derneği’ne teşekkür ediyorum. Türk sinemasının kralını andık. Duyunca koşa koşa geldik. Türk sinemasının en büyük kralı nur içinde yatsın. Anılarıyla ve filmleriyle hep beraberiz” diye konuştu.
Klasik Otomobilciler Başkanı Sekan Okay, Ayhan Işık’ın kızına plaket ve babasının fotoğrafını verdi.