Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından balık tüketimini arttırmak amacıyla okullarda balık etinin faydalarının anlatıldığı seminerler düzenliyor. Bu kapsamda ilk seminer Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi’nde verildi.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 6 okulu kapsayacak olan balık etinin insan sağlığı açısından önemi adlı seminerler başladı. İlk olarak Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi’nde verilen seminerde öğrencilere balık etinin faydalarının yanı sıra Elazığ’ın su ürünleri potansiyeli de anlatıldı. Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de balık eti tüketiminin diğer ülkelere göre çok az olduğunu belirterek, “Haftada en az iki kez balık tüketmek çok önemlidir. Balık etinde insan vücudu için gerekli ve yararlı olan protein A, B, D, E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi maddeler bulunur. Ayrıca doymamış yağ asidinin doymuş yağ asitlerinden oranla daha fazla miktardadır. Bu durum balığı diğer etlerden üstün kılar. Balıklardaki Omega 3 çocuklarda sinir sistemi ve beyin gelişiminde ve erişkinlerde sağlığın korunmasında önemli rol oynar. Balık kolesterolü ve hipertansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler, kan akışkanlığını arttırır ve böylece daralmış damarların beslendiği dokulara daha fazla oksijen ulaşmasının sağlar” dedi.
Daha sonra konuşan Gıda Yüksek Mühendisi Burcu Temur, balık etinin insan sağlığına faydalarını anlatarak, balık eti tüketiminin arttırılması gerektiğini kaydetti.