Bursa’da bir rehabilitasyon merkezinde çalışan görme engelli psikolog, hastaları gitar çalarak tedavi ediyor.
Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan ve görme engelli 24 yaşındaki Psikolog Kübra Büyükbalta, hastalarına gitar çalarak şarkı söylüyor. Bu yöntemle onların sakinleştiğini söyleyen Büyükbalta, “Hastalarıma müzikli terapi yapacağım alkımından geçmezdi” dedi.
Daha evvel Ankara’da bulunan 2 rehabilitasyon merkezinde çalıştığını belirten Psikolog Elif, “Buraya geldiğimde hastalarımla müzikli terapi yapacağım hiç aklımda yoktu. Müzik sadece benim için bir hobi, mesleki anlamda kullanabileceğimi hiç düşünmedim” dedi.
Bir psikolog arkadaşı ile müzik üzerine konuşurken kendi videolarını izlettiğini ifade eden Büyükbalta, “Benim müzik geçmişim çok daha eski. Birçok yerde konser verdim. Daha sonra buraya geldim. Burada aynı konu konuşulmaya başlandı ve bir deneyelim dedim. İlk önce kadın birimimizde yaptık ve çok olumlu tepkiler aldık. Hepsi çok beğendi ve benim dışımdaki psikolog ve psikiyatr arkadaşlar da geri dönüşlerin çok pozitif olduğunu söyledi. Daha sonradan devam etmeye başladık, müzik terapilerimiz şimdilik gitar eşliğinde oluyor. Öncelikle birkaç dakika onlarla sohbet ediyorum, konuşmak istedikleri bir şey var mı diye soruyorum. Daha sonra müziğe geçiyoruz. Onların bildiği, birlikte söyleyeceğimiz ve onları çok etkilemeyecek parçalar seçiyorum” şeklinde konuştu.