Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlemiş olduğu Bakanlık bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar yönelik düzenlenen 9-14 yaş gurubu kız ve erkek sporcuların katılmış olduğu 4.Badminton Şampiyonası Kocaeli’nde düzenlendi. Şampiyonaya Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Fehmi Öney Sevgi Evi-Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 7 sporcu, Koruyucu Aile yanında olan 2 sporcu Fehmi Öney Sevgi Evlerinde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Sakal antrenörlüğünde katılım sağladı.
46 İlin katılım sağladığı şampiyonada Düzceli sporcular Umut Ersoy ve Eren Genç, çiftlerde Türkiye birincisi, Umut Ersoy teklerde Türkiye ikincisi, Eren Genç teklerde Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrıca Çiftlerde Eren Genç ve Umut Ersoy altın madalya, Çiftlerde Sibel Ersoy ve Damla Akgün gümüş madalya, Karışık Çiftlerde Emre Akdeniz ve Rabia Işıldak bronz madalya, Teklerde Eren Genç bronz madalya, Teklerde Umut Ersoy gümüş madalya, Teklerde Sibel Ersoy gümüş madalya, Teklerde Damla Akgün bronz madalya, Teklerde Emre Akdeniz bronz madalya kazandı.
Emre Akdeniz, Rabia Işıldak,Damla Akgün, Sibel Ersoy 2005/2007 Minikler kategorisinde, Eren Genç ve Umut Ersoy isimli çocuklar 2001/2004 Yıldızlar kategorisinde yarıştılar.