Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu Teşkilatı ve belediye meclis üyelerine Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ve yapımı devam eden yatırımları yerinde tanıttı.
Selçuklu Belediyesi’nin ilçenin farklı bölgelerine kazandırdığı yatırımlar, AK Parti Selçuklu Teşkilatı ve belediye meclis üyelerine düzenlenen hizmet tanıtım gezisiyle anlatıldı. Programa Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Sancak Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayan Sancak Yüzme Havuzu’nun tanıtılması ile başlayan programda, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın sunumu ile ilçenin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren mahalle konakları, aile yaşam merkezleri, spor salonları, parklar ve emekli lokallerinde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi ve yapımı devam eden çalışmalarda gelinen son durum hakkında geziye katılanlara bilgi verildi. Heyet, Selçuklu Belediyesi’nin prestijli yatırımlarından olan ve kısa bir süre içinde açılışları yapılacak Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ile Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’ni de inceledi.
Selçuklu’da yaşayan her yaş grubundan insana en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu hizmetlerin ilçeye kazandırılmasında iyi bir ekip ruhuna sahip olmamız en büyük avantajımız. İlçenin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretiyor, yediden yetmişe bütün vatandaşlarımızın yararlanabileceği tesisleri Selçuklu’ya kazandırıyoruz. AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyeleri ve belediye meclis üyelerimizle birlikte belediyemiz tarafından Selçuklu’ya kazandırılan projeleri yerinde inceledik. Bu projelerin kazandırılmasında onların da emeği var. Selçuklu sizlerin özverili çalışmalarıyla yükselmeye devam edecek” dedi.
OTİZM VE DOWN SENDROMU YAŞAM MERKEZİ TÜRKİYE’YE HİTAP EDECEK
Selçuklu Belediyesi’nin prestijli yatırımlarından olan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi hakkında geziye katılanlara bilgi veren Başkan Altay, “Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’mizde çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada otizmli ve down sendromlu çocuklarımız için bir yaşam alanı oluşturuyoruz. En kısa sürede tamamlanarak faaliyet verecek bu hizmet, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımızın ve ailelerin rahat nefes almalarına bir imkan sağlamış olacak. Yüzme havuzundan spor salonlarına, rehabilitasyon merkezinden atlı binme alanlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterecek tesis ile önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.
KELEBEKLER MAYISTA UÇACAK
Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olacak, Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’deki çalışmaları da yerinde anlatan Başkan Altay, “Merakla beklenen projede sona yaklaştık. İnşallah Mayıs ayında Konya yeni bir cazibe merkezine daha kavuşmuş olacak. Gençlerimiz, çocuklarımız etrafında uçuşan kelebekleri seyredebilecekleri, böcek müzesini ziyaret edebilecekleri yeni bir alana kavuşuyor. Ayrıca 2 milyon lale ekiminin yapıldığı Kelebekler Vadisi Parkı’nı da adeta bir lale bahçesine dönüştürüyoruz” dedi.