AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Sorgun ilçesinde esnafları ziyaret ederek sohbet edip sorunlarını dinledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, Sorgun’da esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyip yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yozgat’ın tarım, hayvancılık ve termal turizm konusunda önemli bölgelerden biri olduğunu belirten Kahramanoğlu, “Yozgat termal kaynaklar konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bunun yanında doğa turizmini de geliştirerek turizm alanında Yozgat’a önemli bir katkı sağlanabilir” dedi.
Yozgat’ın dağ ve tepelerinin çıplak olduğunu ve bunun ağaçlandırılması gerektiğini vurgulayan AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu, “Ağaçlandırma konusunda Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile bu alanlar ağaçlandırılabilir. Özellikle Ankara’da çok sayıda Yozgatlı dernekler bulunmaktadır. Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu derneklerle özellikle düzenlenen köy şenliklerinde hatıra ormanları oluşturulabilir ve kısa sürede tepelerimiz yeşile bürünecektir. Bu konuda özellikle Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Orman ve Su İşleri Müdürlüklerimize büyük görevler düşmektedir. Yine sivil toplum örgütlerimiz de Ankara ve diğer illerdeki sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa çok çeşitli çalışmalar yapabilir” diye konuştu.
Hızlı Tren’in önümüzdeki yıllarda hizmete gireceğini ve şimdiden bazı çalışmalar yapılarak hızlı trenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kahramanoğlu, “Ankara’da yaşayan Yozgatlılar günü birlik Yozgat’a gelerek termal alanlardan yararlanabilir ve buna göre yatırım yapmalıdır. Yine dışarıdan gelen vatandaşlarımıza organik tarım ürünleri sunulabilir. Bu da Yozgat ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.