Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.
Vali Selim Cebiroğlu, çeşitli sınav ve yarışmalarda Yalova’yı temsil ederek dereceye giren öğrencileri, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirdi. TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yapan 21 öğrenciye çeyrek altın, 120 soruda 119 doğru yapan 30 öğrenciye ve 120 soruda 118 doğru yapan 19 öğrenciye kol saati olmak üzere toplam 70 kişiye hediye veren Vali Cebiroğlu, başarılı öğrencilerin anne babalarını da tek tek tebrik etti.
Yaklaşık 10 bin TL tutarındaki bu hediyelerin sponsorlarca temin edildiğini belirten Vali Cebiroğlu, ikinci TEOG sınavında daha çok birincilikler ile en az 100 kişiden derece beklediğini, başarılı olacak öğrencileri çok daha güzel hediyelerle taltif edeceğini söyledi.
“7. Altın Kep Uluslararası Aşçılar Yarışması”nda Türkiye birinciliği kazanan Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerini de çeyrek altınla ödüllendiren Vali Cebiroğlu, başarılı olmak için disiplinin ve çok çalışmanın şart olduğunu, ancak marifetin iltifata tâbi olduğunu hatırlattı.