Halkalı’da bir araya gelen Türkiye’deki Azeriler, Ermenistan tarafından esir alınan iki Azerbaycan vatandaşının serbest bırakılması için cuma namazının ardından eylem yaptı.
Halkalı Zeynebiye Camii’nde toplanan Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER), Azerbaycan Beynelhalk Diaspora Merkezi ve CAFERİDER üyeleri, cuma namazının ardından Ermenistan tarafından esir alındığı iddia edilen iki Azerbaycan vatandaşının serbest bırakılması için eylem yaptı. Annelerinin mezarını ziyaret etmek için Karabağ’a giden ve Ermenistan tarafından esir alındıkları iddia edilen iki Azerbaycan vatandaşının serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, Ermenistan aleyhinde slogan arttı. Ellerinde döviz taşıyan grup adına basın açıklaması yapan CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Ermenistan’ın haksız bir şekilde Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini söyledi. Kılıç, “Ermenistan, Azerbaycan’ın başta Hocalı Karabağ olmak üzere birçok kentinde katliamlar yaparak sivil masum halkı, silahsız halkı katlederek Azerbaycan’ın yüzde 20 kadar topraklarını işgal etmiştir” dedi.
“TOPRAĞIMIZI YENİDEN AZAT EDECEĞİZ”
Ermenistan’ın büyük güçleri arkasına alarak hareket ettiğini belirten Beynelhalk Diaspora Merkezi Genel Başkanı İsmail Ağayev ise, “Annelerinin mezarını ziyarete giden insanlara ağlama hakkı bile vermiyorlar. Ancak bütün dünya bunu bilsin ki Azerbaycan devleti güçlüdür. Azerbaycan’ın güçlü ordusu var. Ermeniler arkalarına büyük güçleri alsalar da, o güçler arkalarından çekilmeseler de biz güçlü ordumuzun vasıtasıyla toprağımızı yeniden azat edeceğiz” şeklinde konuştu.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey de, “Öyle bir duruma geldik ki artık Azeri’ye ağlamak bile yasak olmuş. Kendi mezarının başında ağlayamayacak, annesinin babasının yasını tutamayacak hale geldi. Ermenistan, bütün Türk dünyasının ortasında bize parmak sallıyor. Burada Hıristiyan alemi, Haçlı zihniyeti diyor ki ‘Benim şımarık çocuğum Müslüman çocuktan daha iyidir’. Ermenistan Müslüman bir ülke olsaydı Amerika, Rusya, Avrupa Ermenistan’ı bu kadar destekler miydi, bu kadar arkasında durur muydu? Tabi ki durmazdı” diye konuştu.
“KARABAĞ BİZİM EVİMİZDİR”
Açıklama yapan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise, “Dünyadaki Türkler toprakları bir avuç Ermeni tarafından işgal altındayken başı dik olması mümkün değildir. Onun için biz Türkiye’de yaşayan 3 milyonu aşkın Azeri Caferi topluluğu ve arkasında 70 milyon necip Türk milleti Azerbaycan’daki soydaşlarımızın yanındayız. Karabağ bizim evimizdir, evimiz işgal altındadır. Hepimiz aynı düşüncedeyiz” dedi.
Yapılan eylemin ardından grup sessizce dağıldı.