Diyarbakır’da dünyaya gelen üçüz bebeklere Recep, Tayyip, Erdoğan ismi verildi. Üçüzlerin babası Mehmet Sait Erboğa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayacağını ifade ederek, bir çocuğu daha olursa adını Barış koyacağını söyledi.
Mardin’de yaşayan Fadime Erboğa, Diyarbakır’da özel bir hastanede dünya getirdiği üçüz bebeklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdi. Geçtiğimiz yıl dünyaya getirdiği ve kısa bir süre önce ölen bebeğinin isminin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu anlatan baba Mehmet Sait Akboğa, bir çocuğu daha olursa adını Barış koyacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini dile getiren Erboğa, tek odalı evde yaşadığını ve yetkililerden yardım çağrısında bulundu.
"ZOR GÜNLER BİZİ BEKLİYOR DEVLET BÜYÜKLERİNDEN YARDIM BEKLİYORUZ"
Üçüz bebek beklemediklerini dile getiren Erboğa, bunu güzel bir sürpriz olarak değerlendirdi. Erboğa, "Gündelik işlere gidip geçimimi sağlıyorum. Bir çocuğum geçen yıl doğup hayatını kaybetmişti. Bebeklerime Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini vermemin nedeni onu çok sevdiğimizden dolayıdır. Bir çocuğum daha olursa ismini Barış bırakacağım. Recep, Tayip, Erdoğan ve Barış. Çünkü Cumhurbaşkanımız dünyaya barışı getirdi. Zor günler bizi bekliyor. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Kaldığımız ev tek gözlü odalı bir evdir. Ev rutubetlidir, bebeklerin burada yaşaması çok zor olacak. Cumhurbaşkanımız beni şu ana kadar aramadı ama arayacaklarını bana söylediler" diye konuştu.
Doğumu gerçekleştiren Doç. Dr. Selahattin Katar ise, prematüre doğan bebeklerin bir aylık olduğunu belirterek, sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
VALİDEN ZİYARET
Öte yandan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da hastanede bebekleri ziyaret etti. Bebekleri bebek odasında ziyaret edip, altın takan Vali Aksoy, daha sonra baba Mehmet Sait Erboğa ile doktor odasında bir süre sohbet etti. Burada basına kısa bir açıklama yapan Vali Aksoy, "Bebeklerimize, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyoruz. Aileye de kolaylıklar diliyoruz. Üç bebeğin bakımları, hayata tutunmaları yönünde yapılacak çalışmalar büyük önem taşıyor. Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin. Anne ve babayı tebrik ediyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Erboğa ise Vali Aksoy’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.