Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) işbirliğinde imzalanan protokol kapsamında, 23 köyde eğitimi gerçekleştiren eğiticilere sertifikaları törenle verildi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen sertifika töreni öncesinde AÇEV eğiticilerinden Umman İrice ve Ege Ortaçgil tarafından “Kırsalda Genç Kadınların Güçlendirilmesi Projesi”nin tanıtımı yapıldı.
2013 yılında başlayan Kırsalda Genç Kadınların Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, 13 ilçede 23 köyde gerçekleştirilen eğitimler sonucunda 324 kadına katılım belgesi verildi. Bu eğitimler de kırsal alanda yaşayan genç kız ve kadınlar eğitim yoluyla kendileri, aileleri ve köyleri için yapabilecekleri çok şey olduğu gösterildi.
Her biri 11 hafta süren eğitimlerde kadınlara çocuk bakımı, sağlığı ve beslenmesinden çocukla iletişim ve olumlu davranış geliştirme, çocukta olumsuz davranışları azaltma, kadın erkek eşitliğine kadar birçok konuda eğitim vererek farkındalık kazandırıldı. Ayrıca AÇEV tarafından Ceyhan, Yumurtalık ve Kozan ilçelerinde 4 okulda 4 anasınıfı baştan başa yenilenerek hizmete sunuldu.
Yapılan tanıtımın ardından İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Fatih Asak, 23 köyde eğitim programında emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından ilçe ve il müdürlüklerinde görevli kadın eğiticilere sertifikaları verildi.