Malatyaspor Taraftarlar Derneği, İzollu Vakfı ile Çekül Vakfı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyaspor Taraftarlar Derneği, İzollu Vakfı ile Çekül Vakfı başkan ve üyeleriyle bir araya geldi. İlk olarak Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek, Yeni Malatya Spor’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Yeni Malatya Spor’un bu yıl Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır sayesinde şampiyon olduğunu belirten Dernek Başkanı Fatih Alpaslan Çelik, katkılarından dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Futbolda seyircinin çok önemli olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise seyircisiz maçın, susuz değirmene benzediğini söyledi. Seyircisiz hiçbir karşılaşmanın zevki, tadı ve heyecanı olmadığını kaydeden Başkan Çakır, “İyi seyircisi olan takımlar her zaman 1-0 öndedir, avantajlıdır. Bizim bu sene seyircimiz iyiydi. Takım zaman zaman zorlandı, olumsuz skorlara rağmen seyirci arkasında durabildi” dedi.
İzollu Vakfı Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kurucu Başkan Adnan Başdemir ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Vakıflarının genelde sosyal ve eğitim yardımları yaptığını belirten Çekinkaya, “Vakfımız İstanbul’da 20 yıldan beri hizmet veriyor. Vakıf olarak genelde eğitim ve sosyal yardımlarda bulunuyoruz. Zamanımızın büyük çoğunluğunu İstanbul’da geçirdiğimizden buralara fazla gelemiyoruz. Bugün bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ahmet Çakır ise, “İzollu Vakfı Malatya’mızın önemli sivil toplum kuruluşlarından biri. Özellikle eğitim alanında hizmet gösteriyor. Eğitime destek verilmesi çocuklarımızın ve Malatya’mızın geleceği için çok önemli. İzollu’nun gelişmesi ve kalkınması çok önemli, bizler bütün ilçelerimiz gibi Kale ilçemizin de daha hızlı kalkınması, sorunlarını daha hızlı çözmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından İzollu Vakfı Başkanı Çetinkaya Başkan Çakır’a, İzollu Vakfı’nın plaketini verdi.
Tarihi Kentler Birliği’nin Malatya’daki toplantısına katılmak üzere Malatya’ya gelen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve beraberindeki heyet Başkan Çakırı makamında ziyaret etti. Tarihi Kentler Birliği’nin 15. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle bu yılki çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Çekül Vakfı Başkanı Sözen, “Tarihi Kentler Birliği’nin yaklaşık 400 üyesi bulunuyor. Türkiye’de doğal, tarihsel ve kültürel mirasın korunmasında öncü rolü yerel yönetimler üstleniyor. 15. yılın ilk büyük toplantısını Doğu Anadolu’nun bir temsilcisi gibi düşündüğümüz Malatya’da yapıyoruz. Malatya tek yönlü bir tarihi mirasa sahip değil, çok yönlü ve iyi bir hedef ve vizyon çalışmasıyla doğuda ağırlığı olan, büyükşehir olmanın hakkını veren bir kent. Büyükşehirden bütün ilçe ve beldelere eşit şekilde doğa ve kültüre destek veren bir Malatya imajını esas alıyoruz. Belediye Başkanımızın, büyükşehrin verdiği güç ve heyecanla önceki yıllardan daha büyük çalışmalar yapacağı inancındayız. Başkanımızın şahsında bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarihi Kentler Birliği’ne ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Çakır da, “Malatya binlerce yıllık tarihi ve güzel eserleri olan bir şehir. Bunların korunması, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere taşınmasında sizlerin rehberliği bizim için önemli. Tarihi dokusu öne çıkmış şehirlerin, üye oldukları birlikteliklerin kendi içerisindeki görüş alışverişleri, yapılan projelerden örnekler alınması bütün belediyelerin ufkunun açılmasında oldukça önemli. Bu organizasyon ile birbirinden seçkin konuklarımıza Malatya’mızın tarihini, doğal güzelliklerini ve kültürünü tanıtma imkanı buluyoruz. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir onurdur” şeklinde konuştu.
Başkan Çakır, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen’e konuşmaların ardından kayısı hediye etti.