Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen “7 Bölge 7 Renk” projesi kapsamında İstanbul’a gelen öğrenciler ilk defa gördükleri boğazın keyfini doyasıya yaşadı.
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği “7 Bölge 7 Renk” projesinin final programı kapsamında İstanbul’a gelen öğrenciler, boğazda tur atarak gönüllerince bir gün yaşadı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden İstanbul’a gelen öğrenciler boğaz turunda martılara simit atıp İstanbul Boğazı’nın güzelliğine şahit oldu. Tur esnasında öğrencilerin çalan müzikle dans etmesi de renkli görüntüler oluşturdu.
Gezi sırasında proje hakkında bilgiler veren Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli şube müdürü Şakir Gülder, “Bu projenin şu anda finalindeyiz. Öğrencilerimiz ülkemizin 7 güzel bölgesinden gelerek tarihi kültürel güzelliklerini görmek için şu anda boğaz turundalar. Boğaz turundan sonra kendilerine tarihi yarımadayı gezdireceğiz” dedi.
İLK DEFA DENİZİ GÖRDÜLER
Hayatlarında ilk defa deniz gören Erzurumlu öğrencilerden ise Bahadır Kızıltaş İstanbul’a ilk defa geldiğini ve ilk defa deniz gördüğünü belirterek, “Çok güzel çok hoş bir duygu. Burası bence çok güzel. Arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim. Arkadaşlarıma gördüğüm her yeri anlatacağım” dedi.
Erzurum Köprüköy ilçesinden programa katılan 13 yaşındaki Haktan Karasu proje sayesinde İstanbul’u ve denizi gördükleri için mutlu olduğunu ifade ederek, “Hiç İstanbul’a gelmemiştim. Denizi gördüğüm için çok mutlu oldum arkadaşlarımda çok mutlu oldu. Onun için bu projeyi hazırlayan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.