Dünyanın en iyi 10 yatı arasında gösterilen, küresel magazin medyası ve sosyetenin ünlü isimlerinden Yunan Latsis ailesine ait mega yat ’Turama’, Marmaris’e demirledi. 250 ton yakıt alan lüks yat, yarım milyon liradan fazla para bıraktı. Kiralık lüks yatta bir gün konaklamanın bedeli ise 115 bin dolar.
Türkiye’nin gözde turizm merkezi Muğla’nın Marmaris ilçesi, milyar dolarlık mega yatların uğrak mekanı olmaya devam ediyor. Dün Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi’ne ait mega lüks yat “El Salamh’ın ilçeye uğrayarak küçük bir servet bırakmasının ardından bugün de jet sosyetenin ünlü ailesi Latsis’e ait mega yat “Turama” ilçeye geldi. Sabah saatlerinde körfezden giriş yapan 117 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki yat, limanın küçük rıhtımına demirledi. Yunanistan’dan yakıt ikmali yapmak üzere Marmaris’e geldiği öğrenilen lüks yat için İzmir’den 7 TIR dolusu akaryakıt getirildi. Malta bayraklı mega yatın akaryakıt deposuna 250 bin litre mazot ikmali yapılırken, akaryakıt firmasına 600 bin lira ödendi. Lüks yatın içinde Latsis ailesinin olup olmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.
EN ZENGİN YUNANLI
Lamda Development’ın sahibi olan Latsis Group, ülkenin en güçlü şirketi. Tekfenbank’ın eski sahibi EFG Bank, Paneuropean Oil, Hellenic Petroleum gibi birçok şirketin hissedarı olan Latsis Group’un başında ise ülkenin en zengin işadamı Spiros Latsis bulunuyor. 9.1 milyar dolarlık serveti bulunan Spiros Latsis, dünyanın en zengin 51’inci işadamı. Spiros Latsis’in yeğeni olan ailenin veliaht prensi Paris Latsis ise, Hilton Otelleri’nin varisi Paris Hilton’la birlikteydi. Latsis ailesine ait yat kiralanıyor. Haftalık kirası 630 bin euro olan yatta bir gün geçirmenin ücreti ise 115 bin dolar. Mega lüks yatta helikopter pisti, kapalı ve açık yüzme havuzu, sinema salonu, su sporları ekipmanları, toplantı salonu, 100 kişilik konferans ve tiyatro salonu, internet kafe, masaj ve terapi odaları, tenis kortu ve 70 yolcu kapasiteli 15 lüks suit, 24 suit olmak üzere 39 kamara bulunuyor.