Yüksel KOÇ/İSTANBUL,() Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK’nın bugün aldığı karar doğrultusunda eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanma talebiyle haklarında yakalama kararı çıkarılması için Bakırköy 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ne talepte bulundu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, HSYK Başmüfetişliği’nin bugün yaptığı başvuru doğrultusunda eski savcılar Zekeriya Öz, Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara hakkında tutuklama talepli yakalama emri verilmesini istedi.
ÖRGÜT KURMAKLA SUÇLANIYORLAR
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı yollayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından haklarında tutuklama amaçlı yakalama emri çıkarılmasını istedi.
Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK’nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması nazara alınarak tutuklanma talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi.