Kastamonu’da 15 gün kalacak ve 200 kişiye gıda, bin kişiye de giyecek yardımı yapacak olan Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazası, düzenlenen törenle açıldı.
Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazası’nın açılışını yaptıklarını belirten Deniz Feneri Genel Koordinatörü Recep Koçak, “200 ailemizi bin Kastamonulu ihtiyaç sahibi kardeşimizi sevindirmek üzere giyim ve gıda yardımı yapmak üzere açılışımızı yapıyoruz. Burada bin kardeşimizin yüreğine sevinç konacak. Deniz Feneri 2007 yılından beri gezici giyim mağazasını yapıyor. Tamamı sıfır kıyafetlerle onları buluşturmak üzere giyim mağazalarımızı açıyoruz. Deniz fenerinin bağışçılarına teşekkürü borç biliyorum” dedi.
Deniz Feneri Kastamonu İl Temsilcisi Halil Bitkin ise, “2008 yılından başladığımız deniz feneri gönüllüğünü temsilcilik olarak sonuçlandırdık. Mahalle mahalle, sokak sokak gitmediğimiz yer kalmadı. Gücümüzün yettiğince bu kardeşlerimize destek olmaya çalıştık. İnşallah rabbim bu nefesi bize verdiği sürece bu yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hayatlarının her yönüyle insanlara faydalı bireyler olmaya çalıştıklarını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, “Deniz Feneri derneğini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu iş tek başına olmaz toplumda hep birlikte olur. Beraber yaşadığımız insanlar arasında kimse aç ve açıkta kalmasın diyorlar. Yardım eden kuruluşları birlik beraberlik içinde çalışmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazası’nın açılışını, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Ali Karayılan, Deniz Feneri Derneği Kastamonu İl Temsilcisi Halil Bitkin, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ile vatandaşlar yaptı.