Çiğli Belediyesi tarafından Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde zihinsel engelli çocuklar için düzenlenen yeni yıl eğlencesinde heyecan, neşe ve mutluluk doruktaydı.
Çiğli Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğinde, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında zihinsel engeli çocuklar için yeni yıl eğlencesi düzenlendi. Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen eğlenceye; Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Nevin Dirik, Kurum Müdürü Sevilay Adıgüzel, başkan yardımcıları, çocuklar ve aileleri katıldı. Oldukça neşeli anların yaşandığı eğlencede tezahüratlar eşliğinde ve alkışlara karşılanan Başkan Arslan, çocuklar ve aileleriyle teker teker selamlaştıktan sonra, onlarla eğlenmeyi, fotoğraf çektirmeyi, şarkılar söylemeyi de ihmal etmedi.
Yeni yıl coşkusuyla heyecanlandıkları görülen çocuklar ilk olarak darbukalar eşliğinde verilen mini konserle eğlenceye başladı. Daha sonra, Noel Baba kostümü giyinmiş, tam otistik Serdar Karalı tarafından gitar eşliğinde şarkılar söylendi. Art arda söylenen şarkı ve türkülerden sonra dans edip, halay çeken çocuklar güzel bir gün geçirmenin tadına doya doya vardılar. Özel bir mağaza tarafından gönderilen yeni yıl hediyelerinin dağıtılmasının ardından çocuklara baklava ikram edildi.
Sosyal belediyeciliğin en Önemli esaslarından birinin vakıf ve derneklerin faaliyetlerine katkı sunmak olduğunu ve toplumsal yaşamı desteklemek anlamında çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Başkan Arslan, "Bugün burada çok güzel bir eğlenceye katıldık. Sevgili çocuklarımızın ve değerli ailelerinin sevinç ve mutluluklarını paylaştık. Her zaman onların yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın böylesi özel organizasyonlarla yeteneklerini ortaya koymaları, eğlenceye doyasıya katılmaları bizim için çok anlamlı. Sizleri çok seviyorum ve belediye başkanı olarak daima yanınızdayım. Sorunların çözülmesi noktasında sizlere yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, 2015 yılında sağlıklı ve sıhhatli olmanızı en içten duygularımla istiyor, yeni yılın sizlere ve ailelerinize mutluluk, başarı ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.