Belediye işçilerinin Amisos Tepe Restorant’ta organize ettiği yemeğe İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, İlkadım Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda belediye işçisi katıldı. İşçi bayramı öncesi çalışanını sevindiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u işçiler davul-zurna ile karşıladı. Konfetiler eşliğinde salona giren Başkan Tok, işçilerle tek tek tokalaşarak hal ve hatırını sordu.

İŞÇİYE ÇİFTE BAYRAM OLDU

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Başkan Erdoğan Tok’un çalışanın ve alın terinin savunucusu olduğu ifade etti. Belediye ile sendika olarak yaptıkları toplu sözleşme ile çifte bayram yaşadıklarını kaydeden Uzun, belediye personeline her zaman sahip çıkarak haklarını savunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un işçi babası olduğunu, yapılan toplu sözleşmeyle 1 Mayıs işçi bayramını erken yaşadıklarını söyledi.

İŞÇİ DOSTU BAŞKAN

İşçi dostu olan başkan Erdoğan Tok’a teşekkür eden Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert ise, "Hizmet-İş sendikamız ile İlkadım Belediyesi işçileri için toplu iş sözleşmesine imza atarak çalışanlarının yanında olduğunu bir kez daha kanıtlayan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ediyorum" dedi.

“1 MAYISI KUTLADI"

Tüm çalışanlarımızla bir aile olduklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İşçi kardeşlerimizin şahsıma gösterdiği nezaketten ötürü kutluyorum. Hizmet-İş Sendikası imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesi tekrar çalışanlarımıza hayırlı olsun. Sözleşme adına işçilerimiz tarafından düzenlenen teşekkür yemeğine katılmak bizleri mutlu etti. Bu atmosfer İlkadım Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunun en önemli göstergesidir. Ailenin huzurunu ve mutluluğunu sağlamak biz yerel yöneticilere düşüyor. Personelimizin sıkıntısını dinlemek, sıkıntılarını çözüme kavuşturmak bizlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Çalışanlarımızın huzuru bizim huzurumuzu sağlamaktadır. Gerek işçilerimiz gerek memurlarımızın yerel yönetimlerin en önemli parçalarıdır. Bizler de en önemli parçalarımız olan çalışanlarımıza destek olmak için çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz. Belediyemiz işçilerine 1 Mayıs’tan önce işçi bayramı müjdelerini vermek için hızlı bir şekilde çalıştık. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası işçilerimiz için toplu iş sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşme işçilerimize 1 Mayıs hediyesi oldu. Bu vesileyle işçinin, emekçinin ve alın terinin bayramı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

TOK İŞÇİLERLE PASTA KESTİ

Programın ardından Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Öz ve Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a imzalanan toplu iş sözleşmeden dolayı teşekkür mahiyetinde bakır kabartma Osmanlı arması hediye etti. Daha sonra Başkan Tok, sendika yetkilileri ve işçiler kutlama pastası kesti.