Futbola Kütahyaspor’un altyapısında başlayan ve peş peşe 9 sezon mavi lacivertli formayı terlettikten sonra geçen sezonun başında Bölgesel Amatör lig takımlarından Eskişehir Demirspor’a transfer olan Ömer Ankaralıgil(22) bir yıllık aranın ardından tekrar yuvaya döndü. Geride kalan sezonda Eskişehir Demirspor adına kritik gollere imza atarak takımına puanlar kazandıran Ömer Ankaralıgil, Kütahyaspor transfer komitesi ile yaptığı görüşme sonunda yeniden Kütahyaspor ile anlaşmaya vardı.
Geçen sezon Eskişehir Demirspor forması altında 23’ü ilk 11’de olmak üzere toplam 25 maça çıkan Ömer, attığı 15 golle takımını büyük katkı sağlamıştı. Özellikle maçların son yarım saatlik diliminde 9 gol atan Ömer, Eskişehir Demir camiasında birçok maçı çeviren veya kurtaran isim oldu. Kütahyaspor Sportif Direktörü Şener Aşkaroğlu, Ömer’in tekrar yuvaya dönmesinin camiada sevinçle karşılandığını belirterek, ”Ömer, geçen yılki performansı ile bu yıl Kütahyaspor’un gücüne güç katacak”dedi.
ÜMİT KOYUN KÜTAHYASPOR’DA
Kütahyaspor Sportif Direktörü Şener Aşkaroğlu, dış transferde Somaspor’dan sol bek Ümit Koyun ile anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Kulüp tesislerinde Transfer komitesi ile görüştükten sonra Kütahyaspor ile anlaşmaya varan Ümit Koyun, bilindiği gibi önceki sezon Kütahyaspor’da forma giymişti. Geçen sezon başında Somaspor’a transfer olan Ümit Koyun, bu takımda 9’u ilk 11’de olmak üzere 13 maça çıktı.
OSMAN’LA BİR YIL DAHA
Kütahyaspor iç transferde Kaleci Ahmet Ölçen’den sonra sağ kanat oyuncusu Osman Seferoğlu ile de anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki kanat oyuncusu bugüne kadar sırasıyla Bursa Güvenspor, Bursaspor, Lüleburgaz, Gölcük, Yalova, Adıyaman, Kayseri Şeker ve son iki yıldır da Kütahyaspor formasını terletti. Geçen yıl ilk yarıdaki performansı ile beğeni toplayan Osman Seferoğlu, Kütahyaspor ile yeniden anlaşmaya vardığı için mutlu olduğunu ve bu sezon şampiyonluk hedefine ulaşacaklarını söyledi. Osman’ın takıma katkısının büyük olacağını söyleyen Kütahyaspor Sportif Direktörü Şener Aşkaroğlu ise transfere ara vermeden hem iç hem de dış transfer olmak üzere devam edeceklerini söyledi. (EFE)