Ürdün Kralı Abdullah, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında, “Avrupa, İslamofobi konusunda görülen küresel artışın durdurulmasına yardımcı olma çabasının en önemli ortağıdır” dedi.
Ürdün Kralı Abdullah, Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Kral Abdullah, Avrupalıları İslam düşmanlığına karşı uyardığı konuşmasında, Avrupa’dan Orta Doğu’ya gidenlerin Müslümanlar arasında aşırıcılığı körüklediğine dikkat çekerek, “Avrupa İslamofobi konusunda küresel artışın durdurulmasına yardımcı olma çabasının en önemli ortağıdır” diye konuştu. Abdullah, Ocak ayında Paris’te Charlie Hebdo’ya gerçekleştirilen saldırıya karşılık Avrupa’nın “yenilemez cesareti” ile övündüğünü kaydederek, nefret üzerine kurulmuş yayılmacı bir ideolojiye sahip olan IŞİD’i Nazilere benzetti. IŞİD şiddetine karşı mücadelede birlik olma çağrısında bulunan Kral Abdullah, Avrupa hükümetlerinin karşılıklı saygıyı ve kapsayıcı toplumu desteklemesi gerektiğini kaydetti. Müslüman göçünü eleştiren birçok üyenin de hazır bulunduğu parlamentoda konuşan Kral Abdullah “Diğer insanları, inançlarını ve görüşünü aşağılamak, ülkeleri ileriye doğru götürmez” ifadelerini kullandı.
Müslüman ülkelerin IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı mücadele içinde olması gerektiğini vurgulayan Kral Abdullah, “Bu mücadele, Müslüman ülkeler tarafından ilk ve en önemli olarak gerçekleştirilmesi gereken, İslam’ın kendi içerisinde olan bir mücadeledir” dedi.
"TERÖRİSTLERİN BOZGUNA UĞRATILMASI İÇİN ORTADOĞU’DA BARIŞIN SAĞLANMASI GEREKİYOR"
İsrail-Filistin barış anlaşmasının terör örgütleri ile gerçekleştirilen mücadele kapsamında gerekli olduğu konusunda uyarıda bulunan Kral Abdullah, İsrail ile Filistin arasında süren savaşın militanlar için adeta bir savaş çağrısı görevi gördüğünü dile getirdi. Temel problemin dünyanın Filistinlilerin haklarını korumak için herhangi bir çaba göstermemesi olduğunu, ülke olarak İsrail ile barış yaptıklarını, Ürdün’ün barış sürecinde ara bulucu olarak görev aldığını ifade eden Ürdün Kralı, “Filistin-İsrail barışına doğru hareket etmezsek ideolojik savaşla nasıl mücadele edebiliriz?” şeklinde konuştu.