Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, sahalarında Elazığspor’a kaybettikleri maçta kendi görüntülerinden uzaklaştıklarını, Adanaspor maçında oyunlarını sahaya yansıtmaları halinde puan ya da puanlar alacaklarına inandığını söyledi.
PTT 1. Lig’de Pazartesi günü Adanaspor ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor’da hedef galibiyet. Adanaspor maçı öncesi İHA muhabirine açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Yücel İldiz, Elazığ maçında aldıkları yenilginin takımın ligdeki genel gidişatını etkilemeyeceğini ifade etti.
“BELKİ OYUNCULARIM BİRAZ FAZLA STRES YAPTI”
Tecrübeli teknik adam, Adanaspor karşısında kendi oyunlarını oynayıp puan ya da puanlar almak istediklerini belirterek, “Elazığ maçında kendi hatamızdan 2 basit gol yedik. Tabi derbi maçı olması dolayısıyla farklı bir havada geçti 90 dakika. Kupa için çok konuşmayacağım, açık söylemek gerekirse. Genel bir gidişatımız vardı. Her hafta üstüne katan bir görüntüdeydik. Hem oyun olarak, hem skor olarak üstüne katıyorduk. Araya 1 maç girdi. Bizim bir oyunumuz var. Bu oyunun biraz dışına çıktık. Bu da bizi zorladı tabi ki. Ama bizim genel gidişatımızı çok etkileyeceğini çok zannetmiyorum. Belki oyuncularım biraz fazla stres yaptı. Artık bilemiyorum. O maç geçti. Pazartesi günü Adanaspor ile oynayacağız. Çok zor bir kupa yolculuğu yaptık. Kara, hava, deniz bütün her şeyi kullandık. O maçla ilgili çok fazla bir şey demeyeceğim. Bizim kadromuz belli. Tabi ki kazanmak isterdik ama çokta sorun değil açıkçası” dedi.
“OYUNCULARIMI KİMSENİN ÖNÜNE YEM OLARAK ATMAM”
Kaybettikleri puanları telefi etmek istediklerini kaydeden Yücel İldiz, “Zor bir maç bizi bekliyor. Bu lig zor bir lig ama ben ekibime güveniyorum. Biz içeride dışarıda aynı futbolu oynuyoruz. Dışarıda biraz daha kontrollü oynuyoruz belki. Adana’da sporseverlere güzel bir maç izlettireceğiz diye düşünüyorum. Umarım istediğimiz neticeyle döneriz Malatya’ya. Yine söylüyorum ben oyuncularımın hepsine güveniyorum. O gün maç sonrasında da söyledim. Ben oyuncularımı koruyorum. Yani hiçbir şekilde kimsenin önüne yem olarak atmam. O zaman da açıkladım, şimdi de söylüyorum. Buradaki mevcut oyuncularımızla devre arasına kadar gideceğiz. Onlardan önümüzdeki haftalarda en iyi verimi alacağımın inancı içerisindeyim” diye konuştu.