Uzay KESMEN - Ozan URAL / İstanbul, () - İZMİR'de, Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Ülkü Ocakları'nın okul sorumlusu 22 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu için İstanbul Ülkü Ocakları mensupları futbol turnuvası düzenledi. Turnuvanın ilk maçını, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi, eski futbolcu Saffet Sancaklı yönetti.

Ayazağa Spor Kulübü Mustafa Sarıgül Tesisleri'nde düzenlenen ve 5 hafta sürecek turnuvanın ilk maçı için sahaya çıkan Ülkü Ocakları'na üye futbolcular, ilk olarak İstiklal Marşı'nı söyledi, ardından da 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

“TÜRKİYE'NİN SÜKUNETE VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR"

Maç öncesi halı sahada açıklama yapan eski futbolcu Saffet Sancaklı, “Bu akşam burada toplanmamızın nedeni, şehidimiz Fırat Çakıroğlu anısına düzenlenen bir futbol turnuvası. Ülkü Ocakları'nın düzenlediği bu organizasyonda, üniversitelerde şiddet değil, sahada spor yapan, sosyal ve kültürel alanda etkin olan Ülkü Ocakları var. Arkadaşlarımız bugün güzel bir şey daha yaptılar. Takımın bir tanesinin adı 'Fırat Çakıroğlu', bir tanesinin adı da 'Özgecan'. Şimdi hep beraber burada top oynayacağız. Ben de hakemlik yapacağım. Türkiye'nin ciddi anlamda sükunete ve kardeşliğe ihtiyacı var" dedi.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da, “İstanbul Ülkü Ocakları olarak, gençlerimizi spora yönlendirmek, şiddetten uzak tutmak ve bir yandan da bugün şehrimizde bir çok genç uyuşturucu batağına yönelmişken, onları bir nebze de olsun spora teşvik etmek amacıyla, bugün şehidimiz Fırat Çakıroğlu anısına bir futbol turnuvası düzenledik" diye konuştu.

Turnuvanın ilk maçında, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da arkadaşlarıyla birlikte formasını giyerek sahaya çıktı. Eski futbolcu ve MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Saffet Sancaklı da maçın hakemliğini yaptı. Maçın ilk düdüğüyle birlikte, "Fırat Çakıroğlu" ve “Özgecan" adlı iki takım sahada top koşturmaya başladı.

Tribündeki vatandaşlar da “Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu" şeklinde tezahürat yaptı. Saha kenarındaki filelere ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu bir pankart asıldı.

Toplam 5 hafta sürecek turnuva sonunda katılımcılara plaket verilecek.