Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp İstanbul’a gelen göz tansiyon hastası 9 aylık bebek, sağlığına kavuştu. İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) sesini duyurduğu minik Mahmud İsa’nın tedavi masraflarını hayırsever bir işadamı üstlendi.
Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İstanbul’a gelen Suriyeli bir ailenin göz tansiyon hastası 9 aylık bebekleri Mahmud İsa’nın dramı sona erdi. İHA’nın sesini duyurduğu Mahmud bebeğin ailesinin yardım çağrısı karşılıksız kalmadı. Esenler’de yaşayan minik bebeğin dünyayı karanlık görmemesi için gerekli olan 8 bin lira, hayırsever bir işadamı tarafından karşılandı. İşadamı Sezgin Baran Korkmaz, minik bebeğin ameliyat masraflarını üstlenerek tedavi olmasını sağladı.
Beşiktaş’ta özel bir hastanede ameliyatı gerçekleştiren Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ilgaz Yalvaç, bebeğin bundan üç ay önce ilk muayenesine geldiğini ve genel vücut olarak da çok zayıf olduğunu söyledi. Yalvaç, “Gözlerde de ciddi problemleri vardı bebeğin, doğumsal problemleri söz konusuydu. Doğumsal glokom vardı her iki gözde. Bebeğin ameliyata hazırlanması genel sistemik muayeneden geçirilme işlemleri yapıldı. Bundan sonra da ameliyata hazırladık” dedi.
“YAŞI İLERLEDİKÇE GÖRME FONKSİYONUNU DAHA İYİ KULLANACAK”
Özel bir glokom ameliyatı işlemi uyguladıklarını belirten Yalvaç, “Ameliyattan sonraki birinci günümüzde de durumun gayet iyi olduğunu görüyorum. Çocuğun tedavisi uzun süreli bir tedaviyi kapsıyor. Diğer gözünde tedavi edilmesi gerekir, aynı işlemin diğer gözede yapılması gerekir. İlerleyen zaman içerisinde bebek büyüdükçe bu operasyonun verdiği yanıtlar daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Tüm ümidimiz yaşı ilerledikçe, büyüdükçe sağlıklı bir birey olarak görme fonksiyonlarını kullanması olacaktır” şeklinde konuştu.
Ameliyat ve tedavi masraflarını üstlenerek Mahmud bebeğin kör olmasını önlemiş olan işadamı Sezgin Baran Korkmaz adına açıklamayı şirket yetkilisi Funda Mızrak yaptı. Mızrak işadamının televizyonda bu haberi duyduktan sonra kayıtsız kalamadığını belirterek, “Bu aileye yardım etmek istedi. Aileyle iletişim kurduk ve sonrasında bütün hastane masraflarını üstlendik” ifadesini kullandı.
“İKİNCİ AMELİYAT İÇİN DE DESTEK ÇIKACAĞIZ”
Finansal gücü yeterli olan diğer işadamları da böyle şeylere kayıtsız kalmayacağını ve yardım edeceğini söyleyen Mızrak, “Ailenin ikinci ameliyatında destek çıkacağız. Tabi ailenin biraz maddi yönden durumu kötü olduğu için finansal açıdan destek çıkacak diğer insanlara da ihtiyacımız var” dedi.
El ve ayaklarında 6 parmak olan, göz tansiyonu dışında kalp rahatsızlığı da bulunan 9 aylık Mahmud İsa bebekle ilgili olarak Mızrak, “Bununla alakalı da yardımlarımız sürecek. Sezgin Baran Korkmaz’ın bu yaptığı ilk yardım değil, son yardımda olmayacaktır tabi ki. Biz bundan sonraki süreçte bebeği sahiplenmeye çalışacağız” diye konuştu.
Bebeklerini tedavi ettirebilmenin sevincini yaşayan aile işadamına teşekkür etti. Baba Muhammed İsa, “Sezgin Baran Korkmaz’dan Allah razı olsun. Onlar bana yardım etti kimse bana yardım etmedi ” dedi.